Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα κατανομής των θέσεων στα πανεπιστήμια της Κύπρου

Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα για τις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image

Έπεσε η αυλαία των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης (προ ημερών) και τη δεύτερη βδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να δοθεί τέλος στην αγωνία των τελειόφοιτων μαθητών που παρακάθισαν στις εξετάσεις, αφού θα ανακοινωθεί η κατανομή των θέσεων για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, ανέφερε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19 Ιουλίου και πώς οι θέσεις θα παραχωρηθούν αναλόγως των προτιμήσεων των υποψηφίων καθώς και των διαθέσιμων θέσεων στις σχολές.

Όπως ανέφερε ο κος Χανδριώτης, περίπου τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το βαθμό πρόσβασης στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και προς τα τέλη του Ιουλίου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για τις σχολές της Ελλάδας.

«Το σκηνικό σχετικά με τις σχολές στις οποίες θα γίνουν αποδεκτοί οι επιτυχόντες, θα ξεκαθαρίσει στο τέλος Αυγούστου», είπε τέλος ο κος Χανδριώτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ