Ένοχοι και στο Εφετείο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Η απόφαση.

Article featured image
Article featured image

Ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και οι δύο κατηγορούμενοι.

Οι δικαστές και οι ένορκοι κήρυξαν ομόφωνα ενόχους τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως μεταδίδεται από ελλαδικά μέσα η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με τους γονείς του θύματος και τους φίλους τους να αναμένουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Κανένα ελαφρυντικό ζήτησε ο εισαγγελέας

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το συγκεντρωμένο πλήθος έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας Στέλιου Κωσταρέλλου ο οποίος εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους οι οποίοι νωρίτερα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε το Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Και πρόσθεσε πως η φθορά δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα.

Ως προς το μεσίτη, αναφέρθηκε σε απολογία του, σύμφωνα με την οποία εκείνος ενήργησε ενστικτωδώς. «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα» ειπε ο εισαγγελέας.

Οι δύο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν να τους χορηγηθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ