Ακροδεξιά βουλεύτρια του ΗΒ -σε ομοφοβικό παραλήρημα- χαρακτήρισε τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ+ «τερατώδες πράγμα»

Παιδί μεταναστών η ίδια, ακολουθεί σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική, έχοντας τοποθετηθεί, κατά καιρούς, με επικίνδυνο, ακροδεξιό λόγο.

Article featured image
Article featured image

Η βουλεύτρια των Τόρις, πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, γνωστή για τις αντιδραστικές απόψεις της και την αντιμεταναστευτική της ατζέντα, ξαναχτύπησε.

Αυτήν τη φορά τα έβαλε με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, σε ένα ομοφοβικο παραλήρημα που εξόργισε ακόμα και στελέχη του κόμματός της. Η Μπρέιβερμαν διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις, φιλοδοξώντας να διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργο Ρίσι Σούνακ.


Μετά τους μετανάστες, τους άστεγους και τους Παλαιστίνιους, στο στόχαστρο και οι ΛΟΑΤΚΙ+

Μία από τις πιο μισητές της ατάκες ήταν ότι «η αστεγία είναι επιλογή τρόπου ζωής». Μια εξωφρενική δήλωση, που ξεσήκωσε θύελλες διαμαρτυρίας και συνέβαλε στην απομάκρυνσή της από το υπουργικό αξίωμα τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, όταν ήταν ακόμα υπουργός Εσωτερικών τα έβαλε και με την Παλαιστίνη, ζητώντας, σε άρθρο της στους Times, περισσότερη καταστολή για τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο στη Γάζα. Xαρακτήρισε, μάλιστα, «πορείες μίσους» τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο που ζητούσαν να σταματήσει ο πόλεμος.

Τώρα, η Μπρέιβερμαν, μιλώντας σε συνέδριο της ομάδας «Εθνικός Συντηρητισμός» αποκάλεσε «τερατώδες πράγμα» (monstrous thing) τη σημαία-ουράνιο τόξο του Pride. Είπε ότι εξοργίστηκε όταν το σύμβολο υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κυμάτιζε πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών παρά τη θέλησή της. «Το πρόβλημά μας είναι ότι οι φιλελεύθεροι Συντηρητικοί που κατέστρεψαν το κόμμα των Τόρις πιστεύουν ότι φταίνε όλοι εκτός από αυτούς. Στο κόμμα μου κυβερνήσαμε ως φιλελεύθεροι και ηττηθήκαμε ως φιλελεύθεροι. Αλλά όλοι πάντα λένε ότι φταίνε οι Συντηρητικοί», είπε παρεμβαίνοντας στο συνέδριο μέσω τηλεδιάσκεψης, απο την Ουάσιγκτον.

«Αυτό που μου λέει εμένα η σημαία Progress Pride είναι ένα τερατώδες πράγμα: ότι ήμουν μέλος μιας κυβέρνησης που επί των ημερών της εφαρμόστηκε ο ακρωτηριασμός παιδιών στα νοσοκομεία μας και από τα σχολεία μας», είπε μεταξύ άλλων. Η σημαία που όντως κυμάτισε στα κυβερνητικά κτήρια για λίγες μέρες, είναι μια παραλλαγή της σημαίας του Pride.

Στην Progress Pride συμπεριλαμβάνεται μια «σφήνα» με χρώματα που εκπροσωπούν περιθωριοποιημένες κοινότητες εντός των ΛΟΑΤΚΙ: έγχρωμους, οροθετικούς, τρανς άτομα.

skynews-pride-progress-flag_6621816.jpgΤα περί «ακρωτηριασμού παιδιών» πιθανόν αναφέρονται στη συνταγογράφηση αναστολέων της εφηβείας, ορμονικών δηλ. φαρμάκων που καθυστερούν την έλευση της ήβης. Η αντιδραστική βουλεύτρια βέβαια, σε μια κατεξοχήν τακτική πολιτικής λασπολογίας, αφήνει να εννοηθεί ότι ανήλικα άτομα υποβάλλονται σε μη αναστρέψιμες ιατρικές επεμβάσεις, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.


Αντι-woke ρητορική

Η Σουέλα δεν τα έβαλε μόνο με τη σημαία του Pride, αλλά και με τον «τρελό ιό των woke που διαπερνά το βρετανικό κράτος». Woke ή αφυπνισμένος είναι ο όρος που αναφέρεται στα κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένα άτομα, και χρησιμοποιείται ενίοτε υποτιμητικά από τους δεξιούς.

Επίσης, η Μπρέιβερμαν καλεί για στροφή προς τα δεξιά, με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του Reform UK. Πρόκειται για το νέο κόμμα που ίδρυσε ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ και τερμάτισε τρίτος στις εκλογές. Υπολογίζεται ότι μία στις τρεις ψήφους που έχασαν οι Συντηρητικοί μετατοπίστηκαν στο μόρφωμα του Φάρατζ.

Η Μπρέιβερμαν είπε ότι η αιμορραγία προς το Reform UK μπορεί να αναχαιτιστεί μόνο αν οι Συντηρητικοί δεσμεύονταν για πολιτικές όπως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και η κατάργηση του νόμου περί ισότητας. Αυτό «θα επέτρεπε σε μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σωστά τη μετανάστευση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η τραγική ειρωνία είναι οτι η Μπρέιβερμαν είναι η ίδια παιδί μεταναστών, με καταγωγή από την εθνοτική ομάδα των Ταμίλ της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Λίγο μετά τον διορισμό της ως υπουργού Εσωτερικών, προχώρησε στην πρωτοφανή δήλωση ότι η αποστολή αιτούντων άσυλο πίσω στη Ρουάντα ήταν το «όνειρο» και η «εμμονή» της.

Αργότερα, στο ίδιο πνεύμα, θα έλεγε ότι «ο βρετανικός λαός αξίζει να γνωρίζει ποιο κόμμα εννοεί σοβαρά να σταματήσει την εισβολή στις νότιες ακτές μας» και πως «υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να τύχουν προστασίας σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους μας. Ας είμαστε ξεκάθαροι – θα έρθουν εδώ».

braverman-1-640x426.jpgΠυρά από φιλελεύθερους Τόρις

Τα ομοφοβικά σχόλια και οι γενικότερες ακραίες τοποθετήσεις της Mπρέιβερμαν εχουν εξοργίσει ορισμένους Συντηρητικούς. Εκτιμάται ότι η πρώην υπουργός έχει χάσει την υποστήριξη πολλών βουλευτών από τη δεξιά των Τόρις, από τους οποίους θα περίμενε ότι θα την υποστήριζαν, σχολιάζει ο Guardian. Επώνυμα στελέχη και πρώην υποψήφιοι βουλευτές αποκάλεσαν τον λόγο της διχαστικό, και κάλεσαν για τη διαγραφή της.

«Αν το Συντηρητικό κόμμα αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο κάποιας σαν την Σουέλα Μπρέιβερμαν, τότε μπορούμε οπωσδήποτε να δούμε τους εαυτούς μας στην αντιπολίτευση για τις επόμενες γενιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Τόρις Μπεν Χάουτσεν

Τις εμπρηστικές δηλώσεις της Μπρέιβερμαν καταδίκασε και ο Ίαν Ντέιλ, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και πρώην υποψήφιος των Συντηρητικών. «Τι αηδιαστική ομιλία. Και πιστεύει σοβαρά ότι έχει πιθανότητες να ηγηθεί του Συντηρητικού κόμματος; Όχι όσο μου έχει απομείνει έστω και μια ανάσα. Οι μετριοπαθείς Συντηρητικοί πρέπει να σηκωθούν και να αναμετρηθούν. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει», δήλωσε εξοργισμένος.

Με πληροφορίες από in.gr, news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ