Αυξάνεται το επίδομα τέκνου και αλλάζουν τα δεδομένα για τις πολύτεκνες οικογένειες

Τι περιλαμβάνει η νομοθεσία που ψηφίστηκε χθες στην Βουλή.

Article featured image
Article featured image

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες νόμο για αύξηση του επιδόματος τέκνου και επέκταση των κριτηρίων.

Με τον νόμο αυξάνεται το ύψος του επιδόματος τέκνου κατά 5%. Παράλληλα, παραχωρείται το δικαίωμα χορήγησης επιδόματος σε ποσοστό που ανέρχεται στο 50% του συνολικού ύψους του επιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, οι οποίες έχουν εξαρτώμενα τέκνα φοιτητές μέχρι 23 ετών και σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, οι οποίες έχουν εξαρτώμενα τέκνα άρρενες φοιτητές μέχρι 24 ετών, εφόσον τα εν λόγω τέκνα υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν λεχθεί από τους αρμόδιους κατά τη συζήτηση του ν/σ, στις περιπτώσεις των δικαιούχων επιδόματος τέκνου με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα στους οποίους το επίδομα τέκνου καταβάλλεται σε μηνιαία βάση, η προτεινόμενη αύξηση του 5% του ύψους αυτού θα ενσωματωθεί στην επόμενη μηνιαία καταβολή του επιδόματος.

Για τους μήνες του έτους 2024 που προηγήθηκαν της επικείμενης ψήφισης των προτεινόμενων ρυθμίσεων η εν λόγω αύξηση θα χορηγηθεί στους δικαιούχους ως εφάπαξ ποσό.

Παράλληλα στις περιπτώσεις δικαιούχων επιδόματος τέκνου με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα στους οποίους το επίδομα τέκνου καταβάλλεται σε ετήσια βάση και το σχετικό επίδομα έχει ήδη χορηγηθεί για το έτος 2024, η προτεινόμενη αύξηση του 5% του ύψους αυτού θα χορηγηθεί στους δικαιούχους ως εφάπαξ ποσό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ