Τύπισσα κατήγγειλε ψευδώς τον άνδρα που θα έβγενε ραντεβού γιατί δεν ήξερε πώς να το ακυρώσει

Να κάτι που δεν πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού.

Article featured image
Article featured image

Μια γυναίκα από την Αϊόβα συνελήφθη πρόσφατα επειδή κατήγγειλε ψευδώς στην αστυνομία τον άνδρα με τον οποίο θα έβγενε ραντεβού απλά και μόνο γιατί άλλαξε γνώμη και δεν ήξερε πώς να το ακυρώσει.

Η 18χρονη Σουμάγια Τόμας είχε κανονίσει ένα ρομαντικό ραντεβού με έναν άντρα που είχε γνωρίσει μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. Ωστόσο, όταν ο άντρας εμφανίστηκε στο κατώφλι της στις 16 Ιουνίου, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε ότι δεν ήθελε καμία πραγματική σχέση με τη διαδικτυακή της γνωριμία.

Όμως, αντί να ακυρώσει το ραντεβού τους ή να πει την αλήθεια στον άντρα, η Τόμας κάλεσε το 911 και «διηγήθηκε μια ιστορία» για τον άντρα που περίμενε στην πόρτα. Κατήγγειλε πως ήταν ο βίαιος πρώην της με τον οποίο ήταν 7 μηνών έγκυος και ζήτησε από την αστυνομία να τον απομακρύνουν από την περιουσία της.

Η γυναίκα είπε στο 911 ότι ο άνδρας στη βεράντα απειλούσε «να τη χτυπήσει, να την κλωτσήσει και να τη μαχαιρώσει». Έτσι ένα περιπολικό της αστυνομίας εστάλη στην τοποθεσία της.

Όταν, λοιπόν, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της Σουμάγια Τόμας, βρήκαν έναν ήρεμο άνδρα να φεύγει από την ιδιοκτησία της. Η αστυνομία ρώτησε τον άντρα για τη σχέση του με τη 18χρονη γυναίκα και αυτός τους είπε ότι είχαν γνωριστεί μόλις μια εβδομάδα πριν μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών και έπρεπε να βγουν ραντεβού εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με μια ένορκη κατάθεση σχετικά με αυτή την υπόθεση, «η συνομιλία έδειξε ότι ήταν ειλικρινής και πραγματικά μόλις είχε συναντήσει εκείνη τη γυναίκα», αλλά το φερόμενο θύμα επέμεινε ότι γνωρίζονταν δύο χρόνια και μάλιστα ότι ήταν έγκυος το μωρό του. Υποστήριξε, επίσης, ότι ήταν «κακοποιητικός» σε όλη τη σχέση τους και είχε εμφανιστεί στο κατώφλι της απειλώντας να της προκαλέσει σωματική βλάβη.

Η αστυνομία ανακάλυψε αργότερα ότι η Σουμάγια είχε διαγράψει μερικά από τα μηνύματά της με το ραντεβού της για να καλύψει τα ίχνη της. Μετά από επανειλημμένες ανακρίσεις, η 18χρονη παραδέχτηκε ότι είχε φτιάξει την όλη ιστορία και ότι ήταν πράγματι ένας άντρας που είχε πρόσφατα γνωρίσει διαδικτυακά.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, η Τόμας «παραδέχτηκε ότι έκανε αυτές τις ψευδείς δηλώσεις επειδή αγχώθηκε για τη συνάντησή τους», εξηγώντας ότι δεν πίστευε πως οι αστυνομικοί θα τη βοηθούσαν αν τους έλεγε ότι απλώς δεν ήθελε να πάει στο προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Η Σουμάγια Τόμας καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες πλημμελημάτων για ψευδή αναφορά εγκληματικής παράβασης σε δημόσια οντότητα και μία για ψευδή αναφορά - κλήση 911. Τελικά, αποφυλακίστηκε.




ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ