Χώρα ετοίμασε σχέδιο για να προσελκύσει συνειδητοποιημένους τουρίστες

Έτσι θεωρούν πως θα καταπολεμήσουν τον υπερτουρισμό.

Article featured image
Article featured image

Στη Βαρκελώνη οι κάτοικοι «ψέκασαν» τους τουρίστες με νεροπίστολα σε μια έκφραση της οργής των ντόπιων για τον υπερτουρισμό. Αντίθετα, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, θα δοθούν οικονομικά και άλλα κίνητρα στους τουρίστες για να επισκεφθούν την πόλη. Υπό έναν όρο. Να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.

Η πρωτεύουσα της Δανίας φαίνεται να αντιστρατεύεται την τάση άλλων ταξιδιωτικών κέντρων που παλεύουν υπό το βάρος του υπερβολικού αριθμού τουριστών, προσπαθώντας να προσελκύσει μόνο τους ώριμους, κοινωνικά και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες.

Οι επιβραβεύσεις της Δανίας στους τουρίστες

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Τουρισμού έχει εισαγάγει ένα πρόγραμμα για την ενθάρρυνση της φιλικής προς το κλίμα, βιώσιμης συμπεριφοράς των τουριστών. Από τη Δευτέρα, θα επιβραβεύει όσους επιλέγουν να κάνουν ποδήλατο, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να προχωρήσουν σε κάποια εργασία, όπως κηπουρική ή αποκομιδή απορριμμάτων στο λιμάνι ή στα πάρκα της πόλης.

Όσοι προσέρχονται με τα δικά τους επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια καφέ μπορούν να περιμένουν να δωρεάν καφέ σε επιλεγμένους χώρους, ενώ μεταξύ των «επιβραβεύσεων» για την καλή συμπεριφορά περιλαμβάνονται δωρεάν κοκτέιλ ή επιπλέον χρόνος στο συγκρότημα τεχνητών πιστών σκι της πόλης.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ