Αν λατρεύεις τη φύση, αυτή η κατασκήνωση είναι για εσένα

Ένα πενθήμερο γεμάτο δραστηριότητες θα πραγματοποιηθεί στον Κάθηκα.

Article featured image
Article featured image

kap-lorida.width-1024.jpg



Είσαι ένα άτομο που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην κοινότητά σου, να συνδεθεί με τη φύση, να μάθει όσα χρειάζεται για περιβαλλοντικά ζητήματα και να αναπτύξει δεξιότητες με σκοπό να γίνει φορέας αλλαγής; Υπάρχει μια κατασκήνωση που έχει σχεδιαστεί ακριβώς για εσένα.

Στο μικρό χωριό, Κάθηκας, στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί μια πενθήμερη κατασκήνωση για νέους, από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου, που σκοπό έχει μέσα από διάφορες δραστηριότητες να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τον ρόλο των νέων στη δράση για το περιβάλλον, αλλά και στην ανάπτυξη υλικού για εκστρατείες ευαισθητοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφισών και βίντεο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα επικεντρώνονται στην επικοινωνία θα διεξαχθούν από την εκπαιδευτικό Άννα Προδρόμου.

Παράλληλα, θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους οργανισμούς και προγράμματα που δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας και περιβάλλοντος. Οι ημέρες θα περνούν όμορφα με πεζοπορία στο Δάσος Πυκνής που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Terra Cypria, επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακάμα στον Κάθηκα, καθαρισμό παραλίας στη Λάρα και άλλες δραστηριότητες.

Κύρια Σημεία της Κατασκήνωσης:

-Συνδεθείτε με τη Φύση: Εξερευνήστε τη φύση μέσα από διάφορες δράσεις.

-Γίνετε Ενεργοί Πολίτες: Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να υποστηρίξετε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην κοινότητά σας.

-Συνεργαστείτε και Συνδημιουργήστε: Συνεργαστείτε με άτομα με παρόμοιες απόψεις για να αναπτύξετε εκστρατείες ευαισθητοποίησης για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η διαμονή και μεταφορά θα παρέχεται και θα καλύπτεται για τους συμμετέχοντες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τους Φίλους της Γης Κύπρου, και υποστηρίζεται από άλλους οργανισμούς σε παγκύπριο επίπεδο όπως το YEU Cyprus, Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, Center for Social Innovation – CSI, οι Youth Dynamics και ο Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Friends of the Earth Cyprus στο contact@foecyprus.org ή στα τηλέφωνα 22580223 και 99248509.

Το Nature Camp είναι μια πρωτοβουλία που συγχρηματοδοτείται από την επιχορήγηση IMCAP και το Erasmus+, μέσω των έργων "Learn about CAP- A more sustainable CAP" και "EmWo-OCCC".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ΚΑΠ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Instagram και X.

Youth Camp 2024 (1960 x 1005 px) (1).png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ