«Εξαιρετικά καυτερά» πατατάκια έστειλαν στο νοσοκομείο μαθητές στην Ιαπωνία

Καλύτερα να τα αποφύγουν οι «άτολμοι ή πολύ φοβισμένοι», το μότο της εταιρείας.

Article featured image
Article featured image

Δεκατέσσερις μαθητές λυκείου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού έφαγαν «εξαιρετικά πικάντικα» πατατάκια την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 30 μαθητές έφαγαν τα πατατάκια όταν ένας από αυτούς τα έφερε στο σχολείο.

Σύντομα, κάποιοι μαθητές άρχισαν να παραπονιούνται για ναυτία και οξύ πόνο γύρω από το στόμα, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία που αναλαμβάνει επείγοντα περιστατικά.

kafteraa.jpg



Τα 13 κορίτσια και το ένα αγόρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις τους ενώ φέρεται ότι είχαν ελαφρά συμπτώματα.

Η εταιρεία που παρασκευάζει το σνακ, η Isoyama Corp, εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη για την «όποια αναστάτωση» στους πελάτες και ευχήθηκε στους μαθητές γρήγορη ανάρρωση. Η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι γεμάτη προειδοποιήσεις για όσους μπορεί να θελήσουν να δοκιμάσουν τα πατατάκια.



«Απαγορεύει» σε άτομα κάτω των 18 ετών να καταναλώνουν τα πατατάκια που ονομάζονται «R 18+ curry chips», λόγω του πόσο πικάντικα είναι - και προειδοποιεί ακόμη και όσους αγαπούν τα καυτερά φαγητά να «τρώνε με προσοχή». Τα πατατάκια είναι «τόσο πικάντικα που μπορεί να σας προκαλέσουν πόνο», αναφέρει.

Η πικάντικη γεύση προέρχεται από το ισχυρό «πιπέρι φάντασμα», που καλλιεργείται στη βορειοανατολική Ινδία, όπου είναι γνωστό ως bhut jolokia. Αν και χρησιμοποιείται σε συνταγές στην Ινδία και αλλού, είναι γνωστό ότι είναι από τα πιο καυτερά τσίλι στον κόσμο.

Η ιαπωνική εταιρεία, μάλιστα, συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην «τρώνε τα τσιπς όταν είναι μόνοι τους» και λέει ότι μπορεί να προκαλέσουν διάρροια αν καταναλωθούν «υπερβολικά».

Όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και αδύναμο στομάχι «απαγορεύεται απολύτως» να τρώνε τα πατατάκια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Προειδοποιεί τους ανθρώπους που έχουν κοψίματα στα δάχτυλά τους να είναι προσεκτικοί κατά το άνοιγμα των πακέτων. Όσοι είναι «άτολμοι ή πολύ φοβισμένοι» αποθαρρύνονται επίσης να δοκιμάσουν το σνακ.

Ένα δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι ένας από τους μαθητές, ένα αγόρι, έφερε τα πατατάκια στο σχολείο «για πλάκα».

Ανταποκρινόμενοι στην είδηση για τις νοσηλείες, ορισμένοι χρήστες του X δημοσίευσαν ένα «πικάντικο μετρητή» για να καταδείξουν πόσο καυτερά ήταν τα πατατάκια, ενώ άλλοι μοιράστηκαν βίντεο με την αγωνιώδη εμπειρία της κατανάλωσής τους.

Σε ένα βίντεο, ένας χρήστης που φαίνεται να ζορίζεται, περιέγραψε την αίσθηση ως «οδυνηρή» και είπε ότι του θύμισε την εποχή που είχε πέτρες στα ούρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ