Στην πόλη του παγκόσμιου φήμης φεστιβάλ μπύρας ανοίγει μαγαζί που δεν θα προσφέρει αλκοόλ

Αυτό και αν είναι περίεργο.

Article featured image
Article featured image

Το Μόναχο, η πατρίδα του παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest θα ανοίξει το πρώτο Biergarten χωρίς αλκοόλ, ανταποκρινόμενο στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες και τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες για φαινόμενα κραιπάλης.

Το Die Null θα βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου και θα σερβίρει στους θαμώνες του αποκλειστικά αναψυκτικά, mocktails, χυμούς, νερό και μη αλκοολούχες μπύρες, σε μια προσπάθεια να αποτινάξει την κακόφημη εικόνα της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Οι υπεύθυνοι των κοντινών εστιατορίων, ξενοδοχείων και πολιτιστικών χώρων, οι οποίοι θα διαχειρίζονται από κοινού τη μπυραρία, παραπονιούνται εδώ και καιρό για τους τουρίστες που ξεχύνονται από τα τρένα και πίνουν υπερβολικά μαζί με τους ντόπιους.

Οι επισκέπτες της υπαίθριας εγκατάστασης θα μπορούν να φέρουν τα δικά τους τρόφιμα, ενώ θα υπάρχει δωρεάν ζωντανή ψυχαγωγία από συγκροτήματα, χορωδίες και σόλο καλλιτέχνες, καθώς και βραδιές χορού με DJ και νεανικά πάρτι.



«Ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις» αναζητά το Μόναχο

Στόχος του Μονάχου είναι η περιοχή να «αναβαθμιστεί» και να «εδραιωθεί και πάλι στο κέντρο της κοινωνίας», δήλωσε η δημοτική αρχή, καθώς η κατανάλωση μπύρα συνεχίζει να μειώνεται σταθερά στη Γερμανία.

Ο ιδιοκτήτης μπαρ, Φλόριαν Σενχόφερ, ένας από τους υποστηρικτές του Die Null, δήλωσε ότι ο σκοπός του εγχειρήματος δεν είναι να εκλείψει ολοκληρωτικά το αλκοόλ από το Μόναχο, αλλά να δείξει ότι υπάρχουν ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις.

Με πάνω από 20 χρόνια στον κλάδο, ο Σενχόφερ έκανε λόγο για «διάλυση των ορίων» όσον αφορά το αλκοόλ, με «νέους με επαγγελματικά κοστούμια που δεν το σκέφτονται καθόλου να πίνουν την μπύρα τους στο τέλος της εργάσιμης ημέρας στο τρένο του προαστιακού».

Είπε επίσης ότι η ανταπόκριση στα σχέδια ήταν μέχρι στιγμής θετική.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ