Ένα βίντεο από την Ελλάδα μάς θύμισε ότι και η αλληλεγγύη προς τα ζώα είναι ένδειξη ανθρωπιάς

Τουρίστρια βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα για να σώσει ένα ανήμπορο γατάκι που κανείς άλλος δεν τολμούσε να βγάλει στη στεριά.

Article featured image
Article featured image

Μια νεαρή Αμερικανίδα τουρίστρια, η οποία έκανε διακοπές στις Σπέτσες, βούτηξε στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να σώσει ένα γατάκι που είχε πέσει στη θάλασσα με το βίντεο από τη διάσωση του μικρού ζώου να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να συγκινεί.

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται η νεαρή κοπέλα να στέκεται στην άκρη της προβλήτας, να εντοπίζει το γατάκι και να ρωτά τον άνδρα του Λιμενικού αν είναι ασφαλές να βουτήξει για να το βγάλει στη στεριά. Η κοπέλα ρωτούσε τον λόγο για τον οποίο κανείς δεν δρούσε προκειμένου να σωθεί το ζώο, που βρισκόταν για αρκετή ώρα στο νερό, λαμβάνοντας την απάντηση ότι η διάσωση «δεν είναι ασφαλής λόγω των πλοιαρίων που περνούν από το σημείο». Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις από τον λιμενικό ότι το εγχείρημα διάσωσης του ζώου δεν είναι ασφαλές, το νεαρό κορίτσι τού αντέτεινε ότι αν δεν βουτήξει κάποιος το ζώο θα πεθάνει και, εν συνεχεία, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν περνούσε κάποιο πλοιάριο, έπεσε με τα ρούχα στο νερό και έβγαλε το γατάκι έξω, εν μέσω χειροκροτημάτων.



Ανάρτηση για το συμβάν έκανε και η δομή Spetses Care For Animals (SCFA), η οποία γνωστοποίησε ότι το γατάκι υιοθετήθηκε από την κοπέλα, έλαβε το όνομα Spetsi και έχει πια ένα νέο σπίτι στην Αμερική.

«Το γατάκι της θάλασσας! Που χάρη στην @cocogoz που έπεσε στη θάλασσα για να το σώσει, έχει πια όνομα, τη λένε Spetsi και έχει και σπίτι στην Αμερική! Η Spetsi είναι μια χαρά στην υγεία της και απολαμβάνει χάδια, φροντίδα και αγάπη! Θα επανέλθουμε με όλη την ιστορία της Spetsi. Αδέσποτες ιστορίες Σπετσών με αίσιο τέλος! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που με μηνύματα και τηλεφωνήματα ήθελαν να μάθουν αν είναι καλά η μικρή Spetsi!», αναφέρεται στην ανάρτησή τους στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ