Γάλλος αριστερός βουλευτής βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να μη χαιρετήσει ακροδεξιό συνάδελφό του

Πώς τον πετσόκοψε έτσι!

Article featured image
Article featured image

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από την πρώτη σύνοδο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στις 18 Ιουλίου, όπου μέλη του Νέου Λαϊκού Μετώπου (NFP) αρνήθηκαν να δώσουν το χέρι στον Φλαβιέν Τερμέ, νεοδιορισθέντα βουλευτή από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν.

Οι βουλευτές τον προσπερνούν αδιαφορώντας για την παρουσία του, με έναν εξ αυτών, τον Φρανσουά Πικεμάλ από την παράταξη Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λυκ Μελανσόν να γίνεται viral, παίζοντας… πέτρα-ψαλίδι-χαρτί για να αποφύγει τη χειραψία με τον Τερμέ. Σημειώνεται ότι ο Τερμέ, ο οποίος είναι 22 ετών, είναι το νεότερο μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.



«Στις κάλπες σαν ψαλίδι, στο τέλος είναι το NFP που κερδίζει», έγραψε ο Πικεμάλ στο X, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του αριστερού συνασπισμού Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) στον δεύτερο γύρο των πρόσφατων εκλογών.



Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες γαλλικές βουλευτικές εκλογές η ενωμένη Αριστερά -υπό το Νέο Λαϊκό Μέτωπο- ύψωσε ισχυρό ανάχωμα στην επέλαση της ακροδεξιάς, η οποία είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών. Συγκεκριμένα, στον β’ γύρο η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου κέρδισε 182 έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση -παρά τη νίκη της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία-, ο κεντρώος συνασπισμός «Μαζί» του Μακρόν ήρθε δεύτερος με 168 έδρες, ενώ η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε 143 έδρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ