Για το χαμόγελο και την υπερηφάνεια του Μίλαν

Αν αναρωτιέστε ακόμα εάν ο Μίλαν Τράικοβιτς είναι αρκετά Κύπριος για να κρατά την κυπριακή σημαία και να ηγείται της ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι, αρκεί να κοιτάξετε το πρόσωπό του την ώρα της πλεύσης της κυπριακής ομάδας.

Article featured image
Article featured image

Εδώ και μέρες αναρωτιέμαι τι να γράψω και πώς, για όλη αυτή την αισχρολογία που έλαβε χώρα, κυρίως στο διαδίκτυο, για το αν ο Μίλαν Τράικοβιτς, ένας από τους πιο σπουδαίους Κύπριους αθλητές που εκπροσώπησαν ποτέ τη χώρα μας, είναι αρκετά Κύπριος για να ηγηθεί της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής κρατώντας την κυπριακή σημαία, μαζί με την επίσης σπουδαία αθλήτρια, Έλενα Κουλιτσένκο.

Στην Κύπρο, ξέρετε, δεν έχουμε και πολλά για να είμαστε περήφανοι. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Και αν ο Ελύτης έγραφε κάποτε πως «εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», παραφράζοντας τον στίχο για την Κύπρο, θα μπορούσε να λέει πως ''εάν αποσυνθέσεις την Κύπρο, θα δεις να σου απομένουν ο νεοπλουτισμός, η κλεψιά και το μέσον, που σημαίνει πως με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις''. Και ας μου συγχωρεθεί η ύβρις.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα παρακολουθούσα με αηδία να στοχοποιούνται δύο αθλητές παγκόσμιας κλάσης, όχι γιατί παρανόμησαν ή παραβίασαν κάποιους αθλητικούς κανόνες ούτε γιατί υπέπεσαν σε κάποιο σοβαρό παράπτωμα, αλλά γιατί ΔΕΝ έχουν καθαρόαιμο κυπριακό DNA και αυτό αποτελούσε σοβαρό λόγο για να μην είναι σημαιοφόροι της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής.

Η αρχή έγινε με την αθλήτρια ύψους Έλενα Κουλιτσένκο, την οποία κατηγόρησαν μεταξύ άλλων – αρχή έγινε από δευτερότριτο ελλαδικό site- ότι διατηρεί λογαριασμό στο OnlyFans και αυτό προσβάλλει τα ήθη μας ως χώρα. Πάμε ξανά, το να έχει κάποιος λογαριασμό στην πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου Only Fans, μας προσβάλει ως χώρα. Δεν θα το αναλύσω περεταίρω ούτε και θα το εξηγήσω, ο καθένας που διαθέτει τη βασική κοινή λογική, μπορεί να αντιληφθεί πως από μόνη της αυτή η τοποθέτηση συγκρούεται με την κυπριακή πραγματικότητα. Για την ιστορία ωστόσο να αναφέρουμε πως η Κουλιτσένκο αρνήθηκε τις κατηγορίες και έως σήμερα δεν υπήρξε καμία απόδειξη για τα όσα της καταλόγισαν.

Και αφού οι original Κύπριοι είδαν πως δεν κατάφεραν κάτι με την Κουλιτσένκο, στράφηκαν στον Μίλαν Τράικοβιτς, για να του καταλογίσουν πως δεν έχει αρκετό κυπριακό DNA μέσα του για να κρατά την κυπριακή σημαία της χώρας μας, με αποτέλεσμα ο κορυφαίος εμποδιστής, εν μέσω σκληρής προετοιμασίας, άγχους και πίεσης, να αναγκαστεί να τοποθετηθεί δημόσια, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook για να εξηγήσει την ιστορία του και το πόσο Κύπριος είναι και νιώθει. Πάμε ξανά και σε αυτή την περίπτωση: Διάφορες πατριωτικές φωνές που το πιο πιθανόν με την πρώτη ευκαιρία να παρέδιδαν ολόκληρη τη χώρα για μερικά αργύρια (το έχουμε ζήσει στο πετσί μας πολλάκις αυτό το σκηνικό άλλωστε), «ανάγκασαν» έναν άνθρωπο και αθλητή που ζει, αναπνέει και έκανε περήφανη τη χώρα μας ουκ ολίγες φορές, να απολογηθεί γιατί δεν γεννήθηκε Κύπριος.


Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο, γιατί ειλικρινά δεν γνωρίζω πού θα βγάλει, θα σας παραπέμψω στις φωτογραφίες από την πλεύση της κυπριακής αποστολής στην χθεσινή έναρξη των Ολυμπιακών του Παρισιού και το χαμόγελο υπερηφάνειας του Μίλαν, την ώρα που ανέμιζε την κυπριακή σημαία, κατά μήκος του Σηκουάνα, μπροστά σε εκατομμύρια θεατές.

Αυτό(ς) είναι η πραγματική Κύπρος που έχουμε ανάγκη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ