Σε άλλα νέα, ο Μαρινάκης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ

Μάλλον χάσαμε επεισόδια.

Article featured image
Article featured image

Η είδηση πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε ως επίτιμος διδάκτωρ της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης είναι αλήθεια πως (μας) παραξένεψε. Όχι γιατί δεν εκτιμάμε τα «λαμπρά μυαλά» της Ελλάδας, αλλά γιατί δεν τον είχαμε στη λίστα μας.

Παρόλα αυτά, ο ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, πολιτικός, εφοπλιστής, επιχειρηματίας (και άλλα τόσα που αναφέρονται στο βιογραφικό του) δείχνει περήφανος στα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στον ελληνικό Τύπο.

Ενώπιον των επίτιμων Αμερικανών παρευρισκόμενων, ο κος Μαρινάκης δεν μίλησε για τις επιχειρήσεις του, αλλά ως κλασικός Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του συνέδεσε όλα αυτά με τις ελληνικές παραλίες, αδράζοντας την ευκαιρία να γίνει (και) επίτιμος πρεσβευτής τους τουρισμού της χώρας του.

«Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά, αλλά η Ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου. Για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, η ζωή μας και είμαστε πολύ κοντά της. Είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο, αλλά αυτή η μικρή χώρα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο. Για εμένα η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή μία επιχειρηματική ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη διαδρομή», ανέφερε στην ομιλία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ