Αστυφύλακας προήχθη σε λοχία γιατί ήξερε να παίζει κλαρίνο και αρμόνιο

Αυτή είναι η απόλυτα κυπριακή είδηση της ημέρας.

Article featured image
Article featured image

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της κυπριακής κουλτούρας και ιδιοσυγκρασίας και όποιος (ξανά) πει το αντίθετο να τον κόψουν από το σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ.

Τρανό παράδειγμα το περιστατικό που αποκάλυψε μέσα από το ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του «Φ» Φάνης Μακρίδης για την περίπτωση αστυφύλακα που προήχθη σε λοχία γιατί είχε πιστοποιημένες γνώσεις στο κλαρίνο, στο αρμόνιο και στην ενορχήστρωση πνευστών. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εν λόγω πιστοποιήσεις προσμετρήθηκαν στην αξιολόγηση του εν λόγω μέλους της Αστυνομίας ως ξεχωριστοί τίτλοι σπουδών επιπέδου Ανώτατης Σχολής και όχι ως αυτό που ήταν, απλές πιστοποιήσεις.

Το περιστατικό το οποίο έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία, προφανώς από συναδέλφους του μέλους οι οποίοι δεν προήχθησαν αφού μάλλον είχαν ελλιπείς μουσικές γνώσεις, έχει τεθεί ήδη ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς και εξετάζεται.

Ο ισχυρισμός που προβάλλεται από τους παραπονούμενους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός πιστώθηκε με δυο μονάδες για κάθε έγγραφο που πιστοποιούσε τις γνώσεις του σε κλαρίνο, αρμόνιο και ενορχήστρωση πνευστών, ωσάν να αποτελούσαν πτυχία, ενώ ο φάκελος αξιολόγησης του αστυνομικού, περιλάμβανε και έγγραφα που παρουσίαζαν τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) να αναγνωρίζει ως πτυχία τα έγγραφα με τα οποία πιστοποιούνταν οι μουσικές αυτές γνώσεις.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζεται στην καταγγελία, την ίδια στιγμή ο ΔΙΠΑΕ αναφέρει ότι δεν θεωρεί ως πτυχία τους συγκεκριμένους τίτλους. Αφήνεται με άλλα λόγια να εννοηθεί, ότι ενδεχομένως να υπήρξε παραποίηση στοιχείων του φακέλου.

Βέβαια, το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται σε άλλο σημείο της καταγγελίας, το οποίο προβάλλει τον ισχυρισμό ότι συγγενικό πρόσωπο του αστυνομικού, υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού Αστυνομίας και φέρει βαθμό αξιωματικού.

Για το περιστατικό ο «Φ» επικοινώνησε με τον αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, πριν τουλάχιστον ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ