«Μου είπαν ότι οι μαύροι δεν μπορούν να κάνουν άλμα επί κοντώ. Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας»

Ο Μάνολο έγινε ο πρώτος Έλληνας επικοντιστής που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων

Article featured image
Article featured image

Ο Εμμανουήλ Καραλής, πραγματοποίησε τον στόχο του στο άλμα επί κοντώ, και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων. Αυτό που ο Μανόλο κυνηγούσε σε όλη τη θερινή σεζόν το έκανε λίγες εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες, η τρίτη αποδείχτηκε και τυχερή, κάνοντας το απίστευτο να μπει στο κλαμπ των αθλητών που έχουν αγγίξει τα έξι μέτρα. Ο Καραλής αποσύρθηκε από τη συνέχεια του αγώνα έχοντας πετύχει το άλμα της ζωής του, βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του.

Ο «Μανόλο» ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,62μ., τα 5,72μ. και τα 5,82 μ., εν συνεχεία είχε άκυρο άλμα στα 5.92μ. για να ξεπεράσει με τη δεύτερη προσπάθεια και τα 5.92, που ήταν επίδοση ένα εκατοστό κάτω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, πριν από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ βέβαια που θα ακολουθούσε.




«Μου είπαν ότι οι μαύροι δεν μπορούν να κάνουν άλμα επί κοντώ. Τώρα είμαι ο πρώτος μαύρος άλτης με άλμα πάνω από τα έξι μέτρα. Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας» έγραψε στο μήνυμά του λίγη ώρα μετά το πανελλήνιο ρεκόρ που έκανε στην Πολωνία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ