Πέραν του ενός εκατομμυρίου θα μας στοιχίσουν οι επιπλέον Αίαντες της Αστυνομίας Κύπρου

Στην τιμή περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των χειριστών και η συντήρηση των οχημάτων. Προσφορά δηλαδή!

Article featured image
Article featured image


Επιπλέον αντιοχλαγωγικά οχήματα εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης, τύπου Αίαντα, θέλει να αποκτήσει η Αστυνομία Κύπρου, η οποία βγήκε σε προσφορά για προμήθεια δύο ακόμη τέτοιων οχημάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, τα οχήματα που έχουν ως στόχο την καταστολή επεισοδίων εκτός γηπέδων αλλά και τη διάλυση εκδηλώσεων που εκφεύγουν της νομιμότητας, θα μας κοστίσουν 1.010.000 ευρώ, δηλαδή κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ το καθένα.


(Σχεδόν) κάθε επαρχία θα έχει τον Αίαντά της

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των δύο νέων αντιοχλαγωγικών οχημάτων ώστε να μην χρειάζεται το υφιστάμενο να μεταφέρεται από τη Λευκωσία σε άλλες επαρχίες. Τα νέα οχήματα θα εγκατασταθούν στη Λεμεσό για να καλύπτει και την Πάφο και στη Λάρνακα για να καλύπτει και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Με την προσφορά περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των χειριστών και η συντήρηση των δύο οχημάτων, τα οποία είναι αντιβανδαλιστικά, δεν φλέγονται και έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης νερού σε μεγάλη απόσταση.


Καμία ευθύνη για τον τραυματισμό της νεαρής το 2021

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φορά που έγινε χρήση του Αίαντα ήταν στην πορεία διαμαρτυρίας των «Ως Δαμέ» τον Φεβρουάριο του 2021. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγινε ρίψη νερού που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό νεαρής διαδηλώτριας στο μάτι προκαλώντας της μόνιμη βλάβη.

Για τα γεγονότα του 2021 πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ). Από την έρευνα δεν προέκυψε καμία ευθύνη στους χειριστές του Αίαντα, αφού «εκτελούσαν εντολές».

Ωστόσο, για τα επεισόδια διώκονται δύο μέλη της Αστυνομίας για υπέρμετρη βία κατά των διαδηλωτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ