Σε αυτή την πόλη της Ελβετίας θα διεξαχθεί η Eurovision το 2025

Δύο ήταν οι πόλεις-φιναλίστ.

Article featured image
Article featured image

Δύο μόλις μέρες πριν την έναρξης της νέας σεζόν για τον διαγωνισμό της Eurovision, η EBU και η ελβετική τηλεόραση ανακοίνωσαν πως η διοργανώτρια πόλη για τον επερχόμενο διαγωνισμό στην Ελβετία θα είναι η Βασιλεία.

Η Βασιλεία και η Γενεύη είχαν επιλεγεί ως οι δύο πόλεις που θα είναι οι φιναλίστ στην διαδικασία της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης, SSR-SRG, για τον καθορισμό της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα στην Ελβετία τον ερχόμενο Μάιο.



Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, με τον πρώτο ημιτελικό να πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Μαΐου, το δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 15 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαΐου.

Η Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στο St. Jakobshalle. Το St. Jakobshalle είναι μια αρένα στο Munchenstein, κοντά στη Βασιλεία. Χρησιμοποιείται κυρίως για αθλήματα εσωτερικού χώρου και εκδηλώσεις συναυλιών. Η αρένα αρχικά είχε χωρητικότητα 9.000 ατόμων και άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 1976. Είναι η έδρα του τουρνουά τένις ανδρών «Swiss Indoors».

Μετά την ανακαίνισή του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12.400 θεατές, έχοντας αποτελέσει τον τόπο διεξαγωγής πλήθους συναυλιών διαχρονικά καθώς και αθλητικών διοργανώσεων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ