Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, ο «Ολλανδός» του Karate Kid

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε την είδηση μέσω ανάρτησης στο Instagram.

Article featured image
Article featured image

Σε ηλικία 63 ετών απεβίωσε ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του αείμνηστου θρύλου των αγώνων και του κινηματογράφου, Στιβ ΜακΚουίν. Ο ηθοποιός και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, στο Παλμ Σπρίνγκς της Καλιφόρνια.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε την είδηση μέσω ανάρτησης στο Instagram, ενώ η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πατέρα μας, Τσαντ ΜακΚουίν. Η αξιοσημείωτη ζωή του ως στοργικός πατέρας και η αφοσίωσή του στη μητέρα μας αποτελούν πραγματικό παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αγάπη και αφοσίωση», αναφέρεται στη δήλωση της οικογένειας.

«Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά υπήρξε και ένας τρόπος για να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, ως απόδειξη των αξιών που του είχε εμφυσήσει», προσθέτει η δήλωση.

mackouin.jpg



Ο Τσαντ ΜακΚουίν έγινε γνωστός για τον ρόλο του «Ολλανδού» στην ταινία "The Karate Kid" του 1984 και στη συνέχειά της, "The Karate Kid Part II". Ο χαρακτήρας του ως μέλος της ομάδας Cobra Kai υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στην ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '80, με τον «Ολλανδό» να ενσαρκώνει μια σκληρή και ανελέητη στάση, ενθαρρύνοντας τον «Τζόνι Λόρενς» να επιτεθεί στον «Ντάνιελ Λαρούσο» στον χορό του Halloween.

Στη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Cobra Kai», αποκαλύπτεται ότι ο «Ολλανδός» βρίσκεται στη φυλακή. Αν και υπήρξαν συζητήσεις για την πιθανή επιστροφή του ΜακΚουίν στη σειρά, φημολογείται ότι προβλήματα προγραμματισμού εμπόδισαν την επανεμφάνισή του.



Από τον κινηματογράφο στις πίστες αγώνων

Εκτός από το «Karate Kid», ο ΜακΚουίν πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως "Death Ring," "Firepower," και "Red Line," προτού αποσυρθεί από τη βιομηχανία του κινηματογράφου για να ακολουθήσει καριέρα στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1990. Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία του 2001 "Fall: The Price of Silence."

Αφοσιωμένος στους αγώνες, συμμετείχε σε διεθνείς διοργανώσεις όπως οι 24 ώρες του Λε Μαν και της Ντεϊτόνα, προτού τραυματιστεί σοβαρά σε μια σειρά από ατυχήματα πίσω από το τιμόνι.

Στην προσωπική του ζωή, ο Τσαντ ΜακΚουίν παντρεύτηκε το 1993 την Τζίνι Γκαλμπρέιθ, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τσέις και τη Μάντισον.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ