Νέες έρευνες με δύτες και ρομπότ στο ναυάγιο στη Σικελία

Στόχος είναι η αναζήτηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπως CCTV και αποθηκευτικό χώρο δεδομένων του πολυτελούς ιστιοφόρου.

Article featured image
Article featured image

Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά στο ναυάγιο του Bayesian ανοικτά της Σικελίας, προκειμένου να συλλεχθούν νέα στοιχεία για τους λόγους που οδηγήθηκαν στον θάνατο επτά άτομα.

Μία επίλεκτη ομάδα του ιταλικού ναυτικού στέλνει δύτες και ρομπότ στο πολυτελές ιστιοφόρο, που μετά τη βύθισή του βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων στα ανοικτά του Πορτιτσέλο στη Σικελία, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες για την υπόθεση του ναυαγίου.

Η ομάδα αυτή θα αναζητήσει στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στους λόγους που το Bayesian βυθίστηκε τόσο γρήγορα. Σύμφωνα με πληροφορίες των Times, στο ναυάγιο θα σταλούν έξι δύτες από την επίλεκτη μονάδα Comsubin.



Εκεί θα αναζητήσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως CCTV και αποθηκευτικό χώρο δεδομένων, και θα εξετάσουν αν οι πόρτες είχαν μείνει ανοιχτές την ώρα του ναυαγίου. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να «ελεγχθούν οι δηλώσεις που έκανε το πλήρωμα του σκάφους», δήλωσαν πηγές στους Times.

Σημειώνεται επίσης πως μέχρι τώρα, ο καπετάνιος του Bayesian είναι μεταξύ των τριών ατόμων που εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές μετά την τραγωδία και ερευνάται για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι άλλα δύο μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα ο μηχανικός Τιμ Πάρκερ Ίτον και ο ναύτης Μάθιου Γκρίφιθ ερευνώνται για τα ίδια εγκλήματα. Ο Πάρκερ Ίτον θεωρείται ύποπτος επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τη μηχανή και τα συστήματα λειτουργίας του πολυτελές σκάφους, ενώ ο Γκρίφιθ είχε βάρδια το βράδυ του συμβάντος.




ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ