Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Theo Evan που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision

Τα πρώτα λόγια του κατά κόσμο Ευάγγελου Θεοδώρου μετά την ανακοίνωση του ΡΙΚ ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 69ο διαγωνισμό.[Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που επιβεβαίωσε τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision το 2025 που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία. Πρόκειται για τον νεαρό Theo Evan κατά κόσμο Ευάγγελος Θεοδώρου ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκωσία και από 7 ετών ασχολείται με τον χορό και τη μουσική.

Ο Theo Evan ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική και το χορό από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, όταν άρχισε μαθήματα χορού στη Λευκωσία και εντάχθηκε στη χορωδία του σχολείου του. Συμμετείχε σε διάφορα τοπικά talent και θεατρικά show στην Κύπρο, κερδίζοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις για τις ερμηνείες του. Με είδωλο τον Michael Jackson, ο Theo εμπνεύστηκε να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του και άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια ως έφηβος, υιοθετώντας την pop ως κύρια κατεύθυνση και ενσωματώνοντας στοιχεία από τον αείμνηστο βασιλιά του είδους τόσο στη μουσική του όσο και στο χορό του.




Μετά την αποφοίτησή του από το «The English School» στη Λευκωσία, ο Theo πήρε δύναμη από τους γονείς του να κάνει πραγματικότητα το σύνθημά του «Ποτέ μην συμβιβάζεσαι, δούλεψε σκληρά και ακολούθησε τα όνειρά σου – όσο ανέφικτα κι αν φαίνονται». Στο πλαίσιο αυτό, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει μουσική και ερμηνεία στο Berklee, ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και διεθνώς.

Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές νωρίτερα από το αναμενόμενο με διάκριση, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους καθηγητές του, οι οποίοι τον επέλεξαν ως τιμώμενο πρόσωπο στις τρεις τελευταίες τελετές αποφοίτησης του πανεπιστημίου ανάμεσα σε ονόματα όπως ο Justin Timberlake, η Missy Elliot, ο Pharell Williams, ο John Legend και άλλοι αξιόλογοι απόφοιτοι. Μετά την αποφοίτησή του, επέλεξε να κάνει το Los Angeles την πόλη από την οποία θα μπορούσε να χαράξει τη δική του πορεία στη μουσική.



Το «The Wall», το όνομα του πρώτου του single, ήταν επηρεασμένο από το Reggaeton, αφού ενσωματώνει τον μουσικό ρυθμό του Dembow. Εμπνευσμένη από τον Stromae, η παραγωγή του τραγουδιού χρησιμοποιεί στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Ακολούθησαν δύο νέες κυκλοφορίες και συγκεκριμένα το «Save Me From Myself» και το «Dark Side», μια πιο σκοτεινή διαδρομή από το αρχικό του single αφού και τα δύο τραγούδια αφορούν τις αυτοκαταστροφικές τάσεις της σημερινής ανθρωπότητας και την κραυγή για βοήθεια που είναι τόσο σημαντική για την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Ο Theo επιχείρησε επίσης να ασχοληθεί με τον κόσμο της υποκριτικής με μια σύντομη συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά του HBO «Euphoria», ως εφαλτήριο στον εξίσου δημιουργικό αυτό τομέα.

Οι πρώτες του δηλώσεις

Τις πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου μας στην 69η διοργάνωση της Eurovision, είδαμε μέσα από αφιέρωμα που ετοίμασε το ΡΙΚ στην εκπομπή «Από Μέρα Σε Μέρα».

Στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο, Μελίνα Καραγεωργίου, ο καλλιτέχνης, εξέφρασε τη χαρά καθώς και την ανυπομονησία που έχει τις τελευταίες ώρες, γνωρίζοντας πως σε μερικούς μήνες πρόκειται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μεγαλύτερο μουσικό θεσμό ανά το παγκόσμιο.

Χαρακτηριστικά σχολίασε τα εξής: «Είμαι παρά πολύ ενθουσιασμένος που θα έχω την τιμή να εκπροσωπήσω την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision του 2025. Ανυπομονώ να μοιραστώ αυτό το ταξίδι μαζί με τον κόσμο, μαζί με εσάς!Σε όλες μου τις χορογραφίες και σε όλα μου τα music video πάντα είχα μέσα στο νου μου, στο πίσω μέρος του μυαλού μου τουλάχιστον, αυτό που παρουσιάζω τώρα πως θα ήταν αν το παρουσίαζα σε μια μεγάλη σκηνή, όπως αυτή της Eurovision...Aνυπομονώ πάρα πολύ να ξεκινήσουμε την διαδικασία. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτα για το τραγούδι. Θα περιμένουμε από το ΡΙΚ να φέρει το τραγούδι σε εσάς, όταν θα είναι έτοιμο κι όταν θα έχουμε ολοκληρώσει όλα τα κομμάτια του project, γιατί δεν είναι μόνο το τραγούδι, είναι ολόκληρο το project, ολόκληρο το act… οπότε τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε κάθε κομμάτι».

Με πληροφορίες από I Love Style.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ