Τι μπορεί να προβληματίζει μια φάρμα με ζώα;

Article featured image
Article featured image

Τα ζώα μιας φάρμας προβληματίζονται γιατί έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που θυμούνται να είναι ελεύθερα. Η σκλαβιά κάτω από τον αφέντη κτηνοτρόφο Τζόουνς έχει γίνει συνήθειο. Όταν ξαφνικά, ο Ολντ Μέιτζορ, ένα γουρούνι το οποίο είχε την τύχη να ζήσει περισσότερα χρόνια από άλλα ζώα και φτάνει προς το τέλος της ζωής του, συγκεντρώνει τα ζώα και τους βγάζει έναν λόγο που τα γεμίζει περηφάνια, δημιουργώντας τους σκέψεις για το μέλλον... Επαναστατικές σκέψεις! Με την καθοδήγηση κυρίως ενός γενναίου γουρουνιού, του Σνόουπολ, καταφέρνουν να φέρουν σε πέρας την Επανάσταση και η φάρμα είναι Ελεύθερη!

Το πολιτικό σκηνικό που ακολουθεί είναι γενικά αισιόδοξο, χωρίς να λείπουν οι δυσκολίες, με τα γουρούνια σιγά-σιγά όμως να αποκτούν την κύρια εξουσία και τον έλεγχο της φάρμας. Η μεγάλη ανατροπή όμως γίνεται όταν ένα άλλο γουρούνι, ο Ναπολέων, που πάντα διαφωνούσε με τον νυν αρχηγό καταφέρνει να ανατρέψει την κυβέρνηση της φάρμας (με τη βοήθεια των σκυλιών) και να εγκαθιδρύσει μονοκρατορία κάτω από το όνομά του.

Αυτά και άλλα πολλά θα δείτε να εκτυλίσσονται στην Κύρια Σκηνή του Θεάτρου Ένα της Λευκωσίας στην παράσταση «Η φάρμα των ζώων» που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Μαΐου (20.30). Το αριστουργηματικό έργο του George Orwell ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη, με πρωταγωνιστές τους: Σωτήρη Μεστάνα, Μανώλη Μιχαηλίδη, Έρικα Μπεγέτη, Πέννυ Φοινίρη, Αντρέα Μακρή και Χάρη Ευριπίδου. Τακτικές παραστάσεις θα παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Για πληροφορίες, τηλέφωνο 22348203.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ