Γνωστοί καλλιτέχνες που (μάλλον) δεν θυμάσαι ότι προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision

Να μαθαίνουν οι νέοι, να ξεχνούν όσοι δεν τα κατάφεραν.

Article featured image
Article featured image

Μετά από χρόνια οι παράγοντες που ασχολούνται με τον διαγωνισμό της Eurovision στην Ελλάδα αποφάσισαν πως το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία θα επιλεχθεί μέσα από τις διαδικασίες ενός εθνικού τελικού. Εκεί 12 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και ένας θα πάρει το εισιτήριο για τη Eurovision του 2025.

Και αφού έμειναν μόνο λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο Εθνικό τελικό της Eurovision θυμηθήκαμε περιπτώσεις γνωστών καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε παλαιότερους τελικούς, όμως δεν κατάφεραν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Το 1987, η Έφη Σαρρή ήθελε να πάει Eurovision. Άγνωστη ακόμα τότε στο ευρύ κοινό, επιλέγει να εμφανιστεί με το τραγούδι «Περιμένω». Όμως περίμενε χωρίς αποτέλεσμα αφού δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό. Εκείνη τη χρονιά την Ελλάδα εκπροσωπεί το συγκρότημα Bang με το τραγούδι «Stop!».



Έναν χρόνο μετά, το 1988, η Άντζελα Δημητρίου επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Αν». Η ΕΡΤ προτίμησε να στείλει την Αφροδίτη Φρυδά με το τραγούδι «Κλόουν».



Το 2002
, στον ελληνικό τελικό διεκδίκησαν θέση μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Πέγκυ Ζήνα, ο Χρήστος Δάντης με την τότε σύζυγό του Κατερίνα Τοπάζη, ο Κώστας Μπίγαλης και ο Μιχάλης Ρακιντζής.



Το τραγούδι της Πέγκυς Ζήνα «Love is a wonderful thing» σε σύνθεση του Θάνου Καλλίρη θεωρείτο φαβορί, αλλά δεν κέρδισε αφού δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί το καλτ τραγούδι, «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή.



Το 2003
την τύχη της δοκίμασε και η Σαμπρίνα με το «Camera», όπως και ο Γιάννης Βαρδής με το «Μια Στιγμή». Την Ελλάδα εκείνη τη χρονιά εκπροσώπησε τελικά η Μαντώ με το «Never Let You Go».



Το 2007
πραγματοποιήθηκε εθνικός τελικός με συμμετέχοντες τον Χρήστο Δάντη, την Τάμτα και τον Σαρμπέλ. Πρώτο φαβορί θεωρείτο ο Χρήστος Δάντης με το κομμάτι «Νο Madonna» και δεύτερη η Τάμτα με το «With love», όμως το κοινό επέλεξε τον Σαρμπέλ και το «Γεια σου, Μαρία».



Εκείνη τη χρονιά ήταν η πρώτη επαφή της της Τάμτα με τον διαγωνισμό, αφού πήγε με το «With Love» όμως δεν τα κατάφερε.



Έναν χρόνο μετά, το 2008, στον εθνικό τελικό διαγωνίστηκαν τρεις συμμετέχοντες. Η Καλομοίρα, η Χρύσπα και ο Κώστας Μαρτάκης. Η Καλομοίρα κέρδισε το κοινό με το «Secret combination», ο Μαρτάκης κέρδισε την επιτροπή με το «Always and forever» ενώ την Χρύσπα κανείς δεν την θυμάται. Μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Καλομοίρα.



Το 2010
την τύχη τους δοκίμασαν και μας συστήθηκαν για πρώτη φορά οι Μέλλισες του Χρήστου Μάστορα με το τραγούδι «Κινέζος». Μπορεί να μην κέρδισαν, όμως ήταν η αρχή για μια μεγάλη πορεία στην ποπ μουσική.



Το 2014
ο Μαρτάκης δοκιμάζει ξανά την τύχη του με το ελληνόφωνο τραγούδι «Κανένας δεν με σταματά».


Την Ελλάδα τελικά εκπροσώπησαν οι Freaky Fortune & Riskykidd με τον «Rise Up».



Τη θέση διεκδίκησαν και η Κρυσταλλία με το «Πεταλούδα στην Αθήνα», αλλά και ο Mark Angelo με τη Josephine και το τραγούδι «Dancing Night».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ