Το διασημότερο μνημείο των Βρυξελλών ντύθηκε βρακάς [βίντεο]

Και έγινε viral ανήμερα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Το διασημότερο μνημείο των Βρυξελλών φόρεσε την κυπριακή του βράκα για λίγες ώρες χθες ώστε να τιμήσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral.

Το Μανεκέν Πις (Manneken Pis) λοιπόν φόρεσε την παραδοσιακή κυπριακή ενδυμασία, ραμμένη στα μέτρα του, σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ (ΕΠΑ) Πέτρου Μαυρίκιου και με δεκάδες Κύπριους να δίνουν το παρόν σε αυτή την συμβολική κίνηση.

euronews-vrakas.png

*Εικόνα απο euronews


Η μίνι βράκα, όπως αναφέρεται, δωρίστηκε στο Δήμο των Βρυξελλών από την Κυπριακή Πρεσβεία το 2010 ενόψει της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας τότε, και όλες τις υπόλοιπες ημέρες εκτίθεται στην πτέρυγα του μουσείου που ονομάζεται «Μανεκέν Πις, ένας κάτοικος Βρυξελλών πολύ ευρωπαίος», μαζί με άλλες εθνικές φορεσιές των κρατών μελών της ΕΕ.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ