10+5 εικόνες από το Φεστιβάλ Κερασιού στον Κάμπο της Τσακίστρας
Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο χρώματα, γεύσεις και παραδόσεις.
Τρίτη 10 Ιουνίου 2025
2
λεπτά
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου το καθιερωμένο Φεστιβάλ Κερασιού: «Το Ρουμπίνι του Κάμπου», στον Κάμπο της Τσακίστρας.
Εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Κύπρο (και όχι μόνο) βρέθηκαν στο πανέμορφο χωριό για να απολαύσουν τα φημισμένα κεράσια της περιοχής και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις, μουσική, χορό και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από χρώματα, μυρωδιές και ήχους. Περίπτερα με φρέσκα κεράσια, γλυκά, μαρμελάδες, χειροποίητα προϊόντα και τοπικές λιχουδιές κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά και λαϊκά συγκροτήματα, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν με εργαστήρια, παιχνίδια, ζωγραφική, κυνήγι θησαυρού και βόλτες με τρενάκι στην κοινότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η συμμετοχή της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, η οποία παρουσίασε ιαπωνικά γλυκίσματα και τελετή τσαγιού, δημιουργώντας έναν όμορφο πολιτισμικό διάλογο στο πάρκο Sakura.
Το φεστιβάλ αποτέλεσε μια υπέροχη ευκαιρία για χαλάρωση, ψυχαγωγία και επαφή με τη φύση και την παράδοση, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία του Κάμπου. Ήταν μια γιορτή που ένωσε ανθρώπους κάθε ηλικίας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για ακόμη μία χρονιά.