Υπολογίζεται επίσης ότι με τη νέα αυτή ταχύτητα Internet, θα μπορούσε κανείς να κατεβάσει ολόκληρη την αγγλική Wikipedia 10.000 φορές μέσα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.
Σύμφωνα με το Gagadget, η Wikipedia στα αγγλικά καταλαμβάνει περίπου 100 GB χώρου. Επιπλέον, μπορεί κανείς να κατεβάσει βίντεο 8K μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.
Το καλώδιο οπτικών ινών έχει το ίδιο μέγεθος με αυτά που ήδη χρησιμοποιούνται στις σημερινές υποδομές διαδικτύου - έχει πάχος μόλις 0,125 mm. Ο συνολικός όγκος δεδομένων που μεταφέρθηκε σε απόσταση έφτασε τα 1,86 exabits ανά δευτερόλεπτο επί χιλιόμετρα, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Έτσι, αποδείχθηκε ότι αυτό το υπερταχύ δίκτυο μπορεί να λειτουργήσει πάνω στα υπάρχοντα καλώδια, σύμφωνα με το NICT.
Η Sumitomo Electric σχεδίασε το καλώδιο οπτικών ινών, ενώ το NICT ανέπτυξε το σύστημα μετάδοσης σε συνεργασία με διεθνή ομάδα.
Οι ερευνητές του NICT χρησιμοποίησαν πομπούς, δέκτες και 19 κυκλώματα βρόχου, το καθένα μήκους 86,1 χιλιομέτρων. Τα σήματα πέρασαν από αυτούς τους βρόχους 21 φορές, καλύπτοντας συνολικά 1.808 χιλιόμετρα και μεταφέροντας 180 ροές δεδομένων με ταχύτητα και απόσταση που σπάνε κάθε ρεκόρ.
ΠΗΓΗ