Μια νέα παραλία, μήκους 350 μέτρων, διαμορφώνεται στη Λεμεσό

Η νέα παραλία θα βρίσκεται ανάμεσα στο καρνάγιο και τη Μαρίνα της πόλης.

Article featured image
Article featured image

Μια νέα παραλία μήκους 350 περίπου μέτρων διαμορφώνεται στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης της Ακταίας Οδού.

Η νέα παραλία -που, σημειωτέον, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα πότε θα ανοίξει για το κοινό- θα βρίσκεται ανάμεσα στο καρνάγιο και τη Μαρίνα και οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον καθαρισμό του βυθού, καθώς και τη δημιουργία βασικών υποδομών που θα καταστήσουν την παραλία λειτουργική και φιλόξενη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η συγκεκριμένη περιοχή ήταν αποκλεισμένη από το κοινό, ενώ το τελευταίο διάστημα καθαρίστηκε εξ ολοκλήρου με την απομάκρυνση ογκώδων αντικειμένων και αυθαίρετων κατασκευών ή εγκαταλελειμμένων υποστατικών.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραλιακή ανάπλαση ο Δήμος ζητά τη συνδρομή της κυβέρνησης για μεταφορά του καρνάγιου σε περιοχή κατάλληλη για βιομηχανική χρήση.

Σχετική ανάρτηση για την υπό διαμόρφωση παραλία έκανε και ο αντιδήμαρχος Λεμεσού, Δήμος Κάτσης, παραθέτοντας και φωτογραφίες από το σημείο.



Οι εργασίες για την ανάπλαση της Ακταίας Οδού ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου. Το έργο αφορά το τμήμα από τη Μαρίνα Λεμεσού έως την Οδό Αλεξανδρείας και περιλαμβάνει τη δημιουργία πιλοτικού πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου συνολικού μήκους περίπου 1.050 μέτρων και πλάτους 4,5 μέτρων. Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση αυτόνομου φωτισμού με αισθητήρες κίνησης all in one, δεντροφύτευσης και αστικού εξοπλισμού. Η παρέμβαση ενισχύει τη σύνδεση των περιοχών Τσιφλικούδια και Αγίου Ιωάννη με το κέντρο της πόλης και το παραλιακό μέτωπο, συμβάλλοντας στην ενοποίηση του αστικού ιστού, σύμφωνα με τον Δήμο Λεμεσού.



Το έργο κόστους €397.000 θα ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολική ανάπλαση της Ακταίας Οδού. Εντάσσεται στους στρατηγικούς άξονες της Αποστολής «Λεμεσός 2030» και του Κλιματικού Συμβολαίου, ενισχύοντας τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες μορφές μετακίνησης και μια πόλη με περισσότερο δημόσιο χώρο, πράσινο και ποιότητα ζωής, αναφέρεται περαιτέρω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ