Ο δήμαρχος της Ρώμης διέταξε μια γυναίκα να σταματήσει να ταΐζει δεκάδες περιστέρια που έχουν κατακλύσει πολυκατοικία, έπειτα από οργισμένα παράπονα κατοίκων που μιλούν για «εφιάλτη αλά Χίτσκοκ» με φτερά και περιττώματα παντού.
Για μήνες, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Βία Σπάρτακο 108 στη Ρώμη, η γυναίκα, που ο Τύπος αποκαλεί «Κυρία με τα Περιστέρια», τάιζε το σμήνος περιστεριών. Μετά από αλλεπάλληλα παράπονα για τις παχιές στρώσεις περιττωμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, στις εισόδους και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οι αρχές εξέδωσαν εντολή που της απαγορεύει το τάισμα.
Η ίδια, μιλώντας στο Roma Today, είπε: «Είμαι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων με την Ιταλική Ένωση Προστασίας Πτηνών. Σώζω ζώα που το έχουν ανάγκη δεν ταΐζω από χόμπι».
Οι γείτονες, όμως, την καταγγέλλουν ότι συνεχίζει, δίνοντας σπόρους, ζαμπόν και κοτόπουλο. Ένας μάλιστα είπε στη Rai: «Μας κάνει τη ζωή κόλαση». Άλλοι μίλησαν για δρόμους «καλυμμένους με περιττώματα», μπαλκόνια εγκαταλελειμμένα και αβάσταχτη δυσοσμία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ρόκο Φεράρο προειδοποίησε ότι η κατάσταση έχει υποβαθμίσει την αξία των ακινήτων. Παρότι οι αρχές δεν έχουν αποδείξεις για κινδύνους υγείας, τόνισαν ότι αυτοί είναι υπαρκτοί.
Ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει την τροφοδοσία περιστεριών και άλλων άγριων πτηνών, επιβάλλοντας επίσης στους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος να καθαρίσουν και να απολυμάνουν άμεσα τον χώρο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται επέμβαση των αρχών με τη συνδρομή της αστυνομίας.
ΠΗΓΗ