Relove This

Article featured image
Article featured image

Η Νίκολα Καρατζιά συγύριζε μια μέρα την ντουλάπα της και αντιλήφθηκε πως είχε ξεφύγει η κατάσταση με τα ρούχα που είχε φορέσει μόνο μία φορά ή και ποτέ. Προσπαθώντας να τα βάλει στην άκρη, ένας μικρός, φανταστικός γλόμπος, εμφανίστηκε πάνω απ’ το κεφάλι της. «Ας φτιάξω μια ιστοσελίδα και να τα πουλήσω!», σκέφτηκε. Έτσι και έγινε!

 

Την Νίκολα την ξέρω χρόνια τώρα, μιας και δουλεύαμε σε διπλανά γραφεία, σε εκδοτικό οίκο. Δημοσιογράφοι κι οι δύο, χωσμένες πίσω απ’ τους υπολογιστές, κόβαμε τις κουβέντες μας. Στα διαλείμματα εγώ χλαπάκιαζα σοκολατίνες και η Νίκολα, λιτοδίαιτη, έμπαινε στα διάφορα online shops και παράγγελνε ρούχα!

Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε κι οι δυο επαγγελματικούς χώρους, ώσπου μια μέρα φτάνει στ’ αυτιά μου η ιδέα της να φτιάξει ένα site που θα πουλάει second hand ρούχα και αξεσουάρ. Παθαίνω πλάκα, θυμάμαι τα πακέτα που ερχόντουσαν κάποτε στο γραφείο απ’ το εξωτερικό, με τις παραγγελίες που έκανε η ίδια, και την παίρνω τηλέφωνο.

«Επόμενο ήταν! Πώς σου ήρθε καλέ;».

«Φυσικότατα! Συγύριζα μια μέρα την ντουλάπα μου», και μιλάμε για μεγάλη ντουλάπα, «και εκεί κατάλαβα πως είχα δεκάδες ρούχα που φόρεσα μόνο μια φορά ή και καθόλου! Σκέφτηκα πως θα υπάρχουν κι άλλες γυναίκες εκεί έξω που στο παρελθόν θα ‘χαν ψωνίσει… περισσότερα απ’ ότι χρειάζονταν, οπόταν είπα, ‘Γιατί όχι;’».

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το φρεσκότατο webpage www.relovethis.com που έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες μέρες, με τα… «αζήτητα» της γκαρνταρόμπας να φωτογραφίζονται και να φιλοξενούνται ονλάιν.

«Το όλο κόνσεπτ δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να αποκτήσει ρούχα σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ πιο χαμηλή τιμή απ’ την αρχική. Η εποχή είναι κατάλληλη απ’ ότι ξέρεις. Πέρασαν οι καιροί που δεν κοιτάζαμε καλά-καλά την τιμή στην ετικέτα», λέει η Καρατζιά.

«Πως δουλεύει το όλο πράγμα;».

«Πολύ απλά. Το έχω στήσει με την μέθοδο της παρακαταθήκης. Αυτό σημαίνει πως μια κοπέλα μπορεί να μας φέρει ή να μας στείλει ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ ή ακόμα και νυφικό της, για να τα δούμε. Εμείς θα αξιολογήσουμε αν αυτά είναι σε καλή κατάσταση και θα τα προωθήσουμε μέσα στην σελίδα. Όταν πουληθούν η… πρώην κάτοχος θα πληρωθεί το ποσοστό στο οποίο έχουμε συμφωνήσει, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης, είτε με δωροκουπόνι απ’ το κατάστημα. Είμαι ιδιαίτερα προσεκτική στο τι επιλέγω. Πρέπει να ‘ναι σίγουρα γουστόζικο και σε πολύ καλή κατάσταση».

«Δώσε ένα παράδειγμα!».

«Ένα φόρεμα της σχεδιάστριας Έφης Παπαϊωάννου, είναι ένα καλό παράδειγμα. Το συγκεκριμένο είναι φορεθεί μόνο μία φορά σε εκδήλωση και η ιδιοκτήτριά του δεν προτίθεται να το ξαναφορέσει. Φούστες Moschino και φορέματα Calvin Klein ανήκουν πλέον στην συλλογή μας και μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει σε πολύ προσιτή τιμή. Ωραιότατα κομμάτια επίσης απ’ την high street, Top Shop, Mango και λοιπά, φιλοξενούνται επίσης στη σελίδα».

«Έχω ένα κάρο ρούχα απ’ το τελευταίο spring cleaning, τα θες;»

«Στείλε μου στο info@relovethis.com φώτος και γράψε μου περί τίνος πρόκειται και θα σε καθοδηγήσω! Αν μ’ αρέσουν θα μου τα στείλεις ή θα κοπιάσεις να πιούμε τον καφέ μας σε χώρο που έχω δημιουργήσει γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και να τα πούμε από κοντά!».

www.relovethis.com

www.facebook.com/relovethis

99353587


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ