Η Χριστιάνα θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό Pole Dance στο Παρίσι

Κατάγεται από τη Λεμεσό και τα τελευταία εφτά χρόνια ζει στην Αθήνα. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται πυρετωδώς καθώς πετάει για Παρίσι, όπου θα διαγωνιστεί ως μια από τις πέντε φιναλίστ στο «Pole Theatre Paris 2017», ένα σημαντικό διαγωνισμό pole dance.

 


Article featured image
Article featured image

Κάπου ανάμεσα στις προπονήσεις που κάνει στην Αθήνα και λίγο πριν ετοιμάσει βαλίτσες, μιλήσαμε με την Χριστιάνα Κουλουμά, τόσο για τη σημαντικότητα του επικείμενου διαγωνισμού, όσο και για άλλα σχετικά με το pole dance θέματα όπως οι προπονήσεις, οι θυσίες που κάνει, πως προέκυψε στη ζωή της ο χορός και γενικότερα το συγκεκριμένο είδος, αλλά και κατά πόσο θεωρεί ότι σήμερα έχει αποενοχοποιηθεί εντελώς στην Κύπρο το pole dance.



Είσαι μία από τις 5 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στο Pole Theatre Paris. Πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός;

Από προσωπική εμπειρία θεωρώ ότι δύο είναι οι πιο δημοφιλείς και αναγνωρισμένοι διαγωνισμοί σε ότι αφορά στο pole. Το Pole Theatre και το Pole Art Championship.


Ο κλάδος του pole dance έχει αρχίσει να ανθίζει στην Κύπρο, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος δείχνει ενδιαφέρον.




Ποιο είναι το έπαθλο του νικητή;

Υπάρχουν πολλά δώρα από χορηγούς της διοργάνωσης και μεγάλη προβολή για όλους όσοι έχουν επιλεγεί για τον τελικό, ενώ με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προωθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά το προσωπικό του ύφος στο οποίο βασίζεται και το περφόρμανς που επιλέγουμε να παρουσιάσουμε επί σκηνής.

Τι περιλαμβάνει καθημερινή προπόνηση-προετοιμασία; Χρειάζονται αρκετές θυσίες έτσι ώστε να διατηρείσαι σε φόρμα;

Προσωπικά, έχω κάνει πολλές θυσίες. Από τον Μάιο έχω ξεκινήσει να διαγωνίζομαι και από τότε έχει αλλάξει έντονα η καθημερινότητά μου. Είναι όλα θέμα πειθαρχίας. Προπονούμαι κάθε μέρα, φροντίζω η διατροφή μου να είναι τέτοια ώστε να μου δίνει ενέργεια για να ανταπεξέλθω σε αυτό το πρόγραμμα. Ξενύχτι, ποτό και πολλά άλλα έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μου, τουλάχιστον για το διάστημα αυτό που διαγωνίζομαι.

 


Αρχικά, σπούδασα κλασσικό και σύγχρονο χορό και δούλεψα πάνω σε αυτό τον τομέα. Το pole dance το ξεκίνησα ως προσωπική μου ανάγκη. Μου άρεσε που το συγκεκριμένο είδος λειτουργούσε συνδυαστικά μεταξύ χορού και ακροβατικών.


Έχεις συμμετάσχει ξανά σε αντίστοιχους διαγωνισμούς;

Ναι, έχω επιλεγεί ως φιναλίστ σε άλλους 3 διαγωνισμούς, αλλά ήμουν στην κατηγορία amateur. To POLE THEATRE GREECE, το POLE ART GREECE και το POLE ART CHAMPIONSHIP CYPRUS. Τώρα, είναι η πρώτη φορά που διαγωνίζομαι στην κατηγορία SEMI PROS (Classique), στο POLE THEATRE PARIS 2017.

Πως προέκυψε στη ζωή σου το pole dance;

Αρχικά, σπούδασα κλασσικό και σύγχρονο χορό και δούλεψα πάνω σε αυτό τον τομέα. Το pole dance το ξεκίνησα σαν προσωπική μου ανάγκη να κάνω κάτι διαφορετικό πάνω στον χορό. Μου άρεσε που το συγκεκριμένο είδος λειτουργούσε συνδυαστικά μεταξύ χορού και ακροβατικών. Σιγά-σιγά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι μου ταίριαζε σωματικά και καλλιτεχνικά και πήρα την απόφαση να το πάρω σοβαρά και να εξελιχθώ μέσα από αυτό. Είναι σιγουρά το μεγαλύτερο μου πάθος.

Διδάσκεις κάπου, σε κάποια σχολή;

Διδάσκω σύγχρονο χορό και pole dance σε ένα δικό μου χώρο στην Αθήνα, ενώ σύντομα ξεκινάω συνεργασία με ένα γνωστό γυμναστήριο το οποίο μου έχει δώσει να αναλάβω όλο το κομμάτι που αφορά το pole dance.

Ποιο είναι το προφίλ όσων επιλέγουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος χορού; Ασχολούνται και άντρες στην Κύπρο;

Όσο αφορά στο pole δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπων που το επιλέγουν. Ελκύει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων.


Ξενύχτι, ποτό και πολλά άλλα έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μου, τουλάχιστον για το διάστημα που διαγωνίζομαι.


Θεωρείς ότι σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχει αποενοχοποιηθεί εντελώς στην Κύπρο το pole dance;

Ο κλάδος του pole dance έχει αρχίσει να ανθίζει στην Κύπρο, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος δείχνει ενδιαφέρον, αφού πέραν από χορός είναι και ένας φοβερά αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης για το σώμα.

 

 

*Ολόκληρο το οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) παραχωρήθηκε στη CITY από την ίδια την καλλιτέχνη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ