Εγκαταλελειμμένα χωριά της Κύπρου παίρνουν ξανά ζωή (για λίγο)

Σπίτια μισογκρεμισμένα, δρόμοι άδειοι και μια ιστορία που μετρά πολλά χρόνια πίσω. Τότε όλα είχαν ζωή, σήμερα έχουν μείνει απλά ερείπια να περιμένουν.

 


Article featured image
Article featured image

Μια κατάσταση που επικρατεί σε πολλά χωριά της Κύπρου, τα οποία στο πέρασμα των χρόνων εγκαταλείφθηκαν από τους κατοίκους τους και αφέθηκαν μόνα. Φικάρδου, Παλαιό Απλίκι, Βίκλα, Τρόζενα, Γεροβάσα, Σουσκιού και Ευρέτου ήταν μόνο μερικοί από τους σταθμούς της άτυπης ομάδας νέων See Why, η οποία στις 18 και 19 Μαρτίου επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα μέρη για να γνωρίσουν την ομορφιά μιας άλλης Κύπρου.

Εξήντα νέοι και νέες από όλη την Κύπρο επισκέφθηκαν διάφορα ερημωμένα χωριά της Κύπρου και τους έδωσαν ξανά ζωή, έστω και για λίγο και γνώρισαν διαφορετικές και ξεχωριστές ομορφιές της Κύπρου.

Κάθε σταθμός ήταν και μια ξεχωριστή ιστορία που χώρεσε σ’ ένα διήμερο συναπάντημα. Οι πέτρες, το χώμα και η άγρια φύση, τα στενά πετρόκτιστα δρομάκια, οι ξύλινες πόρτες των σπιτιών, τα βουβά παράθυρα και τα μνημεία που στέκουν καρτερικά υποδέχτηκαν τους νέους, θυμίζοντάς την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

 



 

Η άτυπη ομάδα νέων ήδη προγραμματίζει τις επόμενες δράσεις και εκδρομές με παρόμοια θεματική.  Αν θέλεις να ακολουθήσεις την άτυπη ομάδα See Why στις επόμενες δράσεις της, επικοινώνησε ηλεκτρονικά με το see.why@europe.com ή στο facebook See Why. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από τις Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.



*Ο υποστηρικτής της εκδρομής ήταν η εταιρεία Corina LTD.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ