10 (δικά μας) αγαπημένα fashion αντικείμενα σχολιασμού

Γούνινες παντόφλες που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους Μάιο μήνα, γκρίζα μαλλιά σε νεαρά κορίτσια, floral jumpsuits σε άντρες με μούσια, πράσινα κραγιόν και δικτυωτές κάλτσες μέσα σε ψηλοτάκουνες γόβες. Ήρθε το τέλος του κόσμου. Μετανοείτε.

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει η Τάνια Νεοκλέους

 

Την ώρα που η 14χρονη ξαδέρφη μου βλέπει τις φρεσκολουσμένες τρίχες των μαλλιών της να ξεβάφουν ουράνια τόξα στην πετσέτα, ένα κορίτσι στη Λήδρας ιδρώνει κάνοντας βόλτες μέσα στα γούνινα σανδάλια του. Και επειδή η μελέτη περίεργων φαινομένων είναι το στοιχείο μας, πιο κάτω σού έχουμε ετοιμάσει τη λίστα με τα 10 (δικά μας) αγαπημένα fashion αντικείμενα σχολιασμού και τις πιθανές αιτίες που δικαιολογούν την ύπαρξή τους (στους δρόμους του νησιού).

 

1.    Τα χάπια μου, τη γούνα μου…

Ονομάζονται Fur Slippers, όμως αυτό που εσύ βλέπεις στην πραγματικότητα είναι δύο παντόφλες με γούνα. Ας το πάρουμε, όμως, ψύχραιμα.

ΘΕΤΙΚΑ: Είναι χρήσιμα για τις φορές που ετοιμάζεσαι να βγεις στην παραλία, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία σού ανακοινώνει ξαφνικά ότι το πάει για καταιγίδα. Σκέφτεσαι: ανοιχτό ή κλειστό παπούτσι; Κάτι που να ζεσταίνει ή κάτι που να αφήνει το πόδι να αναπνέει; Θέλοντας να σε προστατέψουν από τα επικίνδυνα σημεία των καιρών, οι μεγάλοι σχεδιαστές δημιούργησαν ειδικά για σένα που ζεις στην Κύπρο, το ιδανικό ζευγάρι παπουτσιών (παντοφλών έστω) που θα σου επιτρέπει να διατηρείς τον οργανισμό σου στη σωστή θερμοκρασία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Είναι δύο παντόφλες με γούνα.

 

 

2.    Pyjamas

Ναι είναι ακριβώς αυτό που κατάλαβες και τίποτα παραπάνω. Για τις μέρες που συνειδητοποιείς ότι όλα σου τα ρούχα είναι στα άπλυτα. Για τις υπόλοιπες μέρες που απλά θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και να πας όπως είσαι στο γραφείο. Για τις μέρες που θες να πας όπως είσαι όχι μόνο στο γραφείο.

ΘΕΤΙΚΑ: Δεν θα μάθει ποτέ κανείς ότι αυτό που φοράς είναι η πραγματική σου πιτζάμα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Για να μπορέσει να επέλθει ισορροπία στο σύμπαν, θα πρέπει να αρχίσεις να πέφτεις στο κρεβάτι με το ταγιέρ.

 

 

3.    Η μικρή γοργόνα

Θυμάσαι όταν ήσουνα μικρή που βουτούσες στα καταγάλανα νερά του Πρωταρά και η μαμά σου, περήφανη για τις επιδόσεις σου, σε αποκαλούσε «μικρή μου γοργόνα»; Θέλοντας να διατηρήσουν την παιδικότητα στο χαρακτήρα σου (που τόσο σου έλειψε), οι άνθρωποι της μόδας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσουμε στα φορέματά μας μια επιπλέον επενδυμένη φουστίτσα που θα αναδεικνύει το total outfit.

ΘΕΤΙΚΑ: Μπορείς να την πεις και χαριτωμένη.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Είναι επικίνδυνο να τη φοράς εκτός θάλασσας και να τη βλέπουν ανυποψίαστοι άνθρωποι που περπατούν στο δρόμο.

 

 

4.    Μαλλί της γριάς

Είσαι στον πρώτο όροφο του Mall και παρατηρείς να ανεβαίνει από τις κυλιόμενες σκάλες μία καλοδιατηρημένη εξηντάρα, με γκρίζο μαλλί, ντυμένη με floral leggings (βλ. πιο κάτω), denim σακάκι και Adidas Super Star. Σκέφτεσαι ότι «είναι πολύ trendy για την ηλικία της, μακάρι να ήταν έτσι και η δική μου μαμά». Όσο ανεβαίνει με τις σκάλες προς το μέρος σου, αρχίζεις να παθαίνεις αλλεπάλληλα σοκ. Η γυναίκα που στέκεται απέναντί σου είναι δεν είναι είκοσι χρονών. Το ίδιο σοκ παθαίνεις και το βράδυ στο κλαμπ όταν συνειδητοποιείς ότι ο χώρος είναι γεμάτος με άσπρα κεφάλια.

ΘΕΤΙΚΑ: Αποτελεί την απόλυτη απομυθοποίηση της πρώτης άσπρης τρίχας που πάντα σε φόβιζε, ενώ παράλληλα σού δίνει μία γεύση από το πώς θα μοιάζεις σε μερικά χρόνια.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Να αρχίσει η γιαγιά σου να φοράει Adidas Super Star.

 

 

5.    Πλάκα μου κάνεις

Όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο μιας ομάδας φοιτητών του Northwestern University, οι οποίοι ντυμένοι με αυτά τα ιδιαίτερα κομμάτια, ζητούσαν οικονομική ενίσχυση μέσω της πλατφόρμας Kickstarter. Αυτό δεν μπορούσε να μην πέσει στη δική μας αντίληψη και να δημιουργήσει στο γραφείο ένα κλίμα εφορίας. Στο άκουσμα ότι το RompHim, μέσα σε μία μόλις μέρα κατάφερε να μαζέψει $10,000, ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ξεπεράσει τις $200,000, το γέλιο κόπηκε απότομα.

ΘΕΤΙΚΑ: Σε αντίθεση με το αντίστοιχο γυναικείο outfit, το RompHim διαθέτει ένα zipper fly για εύκολη πρόσβαση στην τουαλέτα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Θα πρέπει να το δανείζεις και στην αδερφή σου.

 

 

6.    Στο χείλος της καταστροφής

Παραδέξου το: την πρώτη φορά που είδες την κολλητή σου με μαύρο κραγιόν σκέφτηκες ότι κάτι κακό συμβαίνει στα χείλη της. Για όλες εκείνες τις στιγμές που θέλεις να καλύψεις τις μικροατέλειες ή θέλεις απλά να τραβήξεις την προσοχή με κάθε τρόπο, οι ειδικοί σού δίνουν τη λύση.

ΘΕΤΙΚΑ: Στην αγορά βρίσκεις μία τεράστια γκάμα από έντονα χρώματα, για σένα που είσαι συναισθηματικός τύπος και θέλεις να ζεις τα πάντα στο μάξιμουμ. Μαύρο για τις στιγμές κατάθλιψης, πράσινο για τις βόλτες στη φύση, κερασί για (τι άλλο;) να απολαμβάνεις άνετα το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φρούτο.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Αν το συνδυάσεις με έντονη σκιά δείχνει άσχημο. Δείχνει το ίδιο και χωρίς την έντονη σκιά.

 

 

7.    Αόρατο δίχτυ

Δεν είναι καλσόν, δεν είναι κάλτσα, δεν ανήκει καν στον ενδιάμεσο χώρο και η αλήθεια είναι πως όταν το δοκίμασα (!) την πρώτη φορά ήταν επίσης άβολο στο περπάτημα, αφού το να πατάς πάνω σε δίχτυ, όσο δελεαστικό και αν ακούγεται, πρακτικά δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο μπορεί να σου συμβεί. Και όμως. Το βλέπεις μέσα από ψηλοτάκουνες γόβες, σε slippers, σε εσπαντρίγιες να «δικτυώνει» κοινούς θνητούς με τον κόσμο της μόδας.

ΘΕΤΙΚΑ: Για τις στιγμές που θέλεις να δείξεις σε όλους ότι είσαι γυναίκα- αράχνη αλλά δεν βρίσκεις τα λόγια.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Δείχνει (ακόμα) χειρότερο όταν το συνδυάζεις με αθλητικό παπούτσι.

 

 

8.     Υπάρχει logos;

Κόντρα στην οικονομική κρίση και θέλοντας να περάσουν (φαντάζομαι) το μήνυμα στην κοινωνία, ότι στην τελική όλοι για ένα καλό όνομα ζούμε, οι μεγάλοι οίκοι επανάφεραν, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, τα logo τους στις νέες συλλογές. Αν είσαι φαν του είδους, μάθε να ξεχωρίζεις τις απομιμήσεις. Οι παντόφλες του τύπου στη διπλανή ξαπλώστρα με το τεράστιο C.K καμιά φορά μπορεί να μην εννοούν τον διάσημο σχεδιαστή αλλά να σημαίνουν «Cyprus Κύπρος».

ΘΕΤΙΚΑ: Για τις στιγμές που θέλεις να μάθει όλο το σύμπαν ότι αυτό που φοράς κόστιζε όσο και ο μισθός σου.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Πρέπει αναγκαστικά να κόψεις τις παρέες με άτομα που έχουν πρεσβυωπία (ή στιλ).

 

 

9.    Hy(p)steriaaaaa

Αυτό που οι ειδικοί μεταφράζουν ως μεταμοντέρνα υποκουλτούρα των νέων του 2010+ οι οποίοι δηλώνουν ψαγμένοι (χίπστερ δηλαδή), παραδίδει την τύχη του στο μακρύ μήκος που έχει το μούσι των πρώην τρέντι. Με αυτό τον τρόπο ζουν ανάμεσά μας, δρουν και θεωρούνται cool, αγόρια που δεν ξέρουν ουσιαστικά το γιατί. 

ΘΕΤΙΚΑ: Κανένα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Όταν το ζουμί από το καρπούζι και μαζί του ένα κομματάκι χαλούμι κολλάνε στο μούσι σου, προσελκύοντας τις μύγες της γειτονιάς.

 

 

10.  I’ m begging you for Megging

Αν είσαι φαν των on line αγορών, σίγουρα θα έχεις προσέξει στο ASOS τα φοβερά Festival Meggings in Abstract Print. Η αντρική εκδοχή των αγαπημένων μας leggings είναι αυτό ακριβώς που βλέπεις. Κολάν με σχέδια που αναδεικνύουν τους μυς που με τόσο κόπο κατάφερες να χτίσεις στο γυμναστήριο.

ΘΕΤΙΚΑ: Σε βάζουν σε διάθεση για πάρτι και δείχνουν τέλεια όταν και η φίλη σου είναι ντυμένη ανάλογα στις κοινές σας εξόδους.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Τους καλοκαιρινούς μήνες το ύφασμά τους ενδεχομένως να σου προκαλέσει φαγούρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ