Τι σημαίνει να είσαι γονιός παιδιού με σύνδρομο Down στην Κύπρο; [ΒΙΝΤΕΟ]

«Οι μαθητές μου και εγώ, παρουσιάζουμε μία συγκλονιστική συνέντευξη –την τέταρτη κατά σειρά- με γονείς παιδιών με σύνδρομο Down».

 


Article featured image
Article featured image

Η φιλόλογος Μαρία Χατζημιχαήλ Πουλιάου, μετά την ιστορία της Θέκλας Νεοκλέους, μιας νεαρής κοπέλας με ακουστική αναπηρία από τη Λευκωσία (δες περισσότερα ΕΔΩ), επανέρχεται μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας στη Λεμεσό, Σώτια Ζορνά, Χρυσοβαλάντω Κυριάκου, Ελίνα Τοφή και Αλέξη Χαραλάμπους, παρουσιάζοντας την τέταρτη συνέντευξη με ιστορίες συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν τη δύναμη να αφυπνίσουν την κυπριακή κοινωνία.

Μέσα απ’ αυτές τις μικρές ιστορίες – συνεντεύξεις, η ομάδα του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας προσπάθησε να αναδείξει τον καθημερινό αγώνα, τις ανησυχίες, την απεριόριστη ανιδιοτελή αγάπη προς και από αυτά τα παιδιά, αλλά να δώσει βήμα στην κραυγή αγωνίας αυτών των γονιών, προς την πολιτεία που δε μεριμνά για τα αυτονόητα.

 

Διάβασε κι αυτό: Η αλήθεια της Θέκλας, μιας νεαρής κοπέλας από τη Λευκωσία



 

«Εμείς απλά υποκλινόμαστε με θαυμασμό στο μεγαλείο της ψυχής αυτών των γονιών... εμείς απλά υποκλινόμαστε σε όλα τα άτομα με σύνδρομο Down για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν όλους εμάς και τη σκληρή κοινωνία μας...», γράφουν κάτω από την ανάρτηση τους.  



«Αφιερωμένο στον μικρό μας Αντρέα και στη γλυκιά μας Λουκία...»

Music by Ross Bugden-Parallel


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ