Πήγαμε Σκιάθο και δοκιμάσαμε τα Ντανο-πιτάκια (στον φούρνο του θείου)

Μπήκαμε στον φούρνο Ντάνος, ο οποίος ανήκει στον θείο του (εξ ου και το παρατσούκλι), και στον οποίο δούλευε ο νικητής του Survivor όταν ήταν πιτσιρικάς, και πήραμε μερικά από τα διάσημα πιτάκια που πλέον αποτελούν το απόλυτο σνακ στο νησί των Σποράδων.

 


Article featured image
Article featured image

Ο ίδιος ο Ντάνος φυσικά δεν ήταν στο νησί για να μας πει για τη συνταγή, μάθαμε όμως ότι τα πιτάκια φτιάχνονται ανέκαθεν στον φούρνο, ενώ μετά το Survivor,όπου και ο ίδιος έφτιαξε μια παραλλαγή τους με καρύδα, άρχισαν να προσφέρονται και εκεί με καρύδα στη γέμιση.

Μάθε λοιπόν πως τα πιτάκια είναι αλμυρά, ενώ η γεύση τους... αδιάφορη.

Αυτό όμως που μόλις διάβασες, δεν είναι η πιο άχρηστη πληροφορία που σου φέρνουμε από το νησί του Ντάνου, όπως έχει επικρατήσει το τελευταίο διάστημα να λέγεται η Σκιάθος.

 

 

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι…

Στο νησί συζητούν παντού για τον Ντάνο, στην παραλία, στο λεωφορείο, στα περίπτερα... Μάλιστα, μάθαμε από έναν περιπτερά (απ' όπου και η παρακάτω φωτό) ότι ο μεγάλος Survivor θα επιστρέψει στον τόπο του την Πέμπτη (13/7), ενώ η είδηση αυτή ειπώθηκε και στην τιβί, άρα είναι διασταυρωμένη (;). Μένει μόνο να δούμε κατά πόσο θα τον υποδεχτούν με τιμές αρχηγού κράτους κατά την άφιξή του.

 



 

Η πιο κάτω μπλούζα πωλείται μαζικά σε καταστήματα με σουβενίρ, όπως αυτά στην οδό Παπαδιαμάντη, ενώ εκτός από άσπρη αμάνικη, υπάρχει επίσης και σε διάφορους άλλους χρωματισμούς, αλλά και με μανίκι. Το αθάνατο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο ξανακτυπά!

 



 

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Αρκετοί τουρίστες πάνε στην παραλία που δούλευε ο Γιώργος Αγγελόπουλος (watersports) και φεύγοντας παίρνουν άμμο… Δεν είναι αστείο, μάλλον το ‘χουν κάνει τάμα. Εμείς πάντως ζητήσαμε να μας φέρουν ένα σακουλάκι το οποίο θα σκορπίσουμε στον κήπο για καλή τύχη. Ίσως και στο γραφείο… Ο Χριστός κι η Παναγιά, που θα 'λεγε και ο ίδιος ο Ντάνος!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ