Οι πετρελαιοκηλίδες μπορεί να νικηθούν η βλακεία όμως ποτέ

Δεν ξέρω τι είναι πιο δυσάρεστο η ανθρώπινη ανικανότητα, η ανθρώπινη βλακεία ή και τα δύο μαζί;

 


Article featured image
Article featured image

Μάλλον και τα δύο μαζί, αφού εκτός από πολύ επικίνδυνα για όλους τους υπόλοιπους, μοιάζουν να είναι και εντελώς ανίκητα.

Δεν θα ασχοληθούμε (ξανά) με τα πώς και τα γιατί, της τεράστιας οικολογικής ρύπανσης που μόλυνε ολόκληρο τον Σαρωνικό την προηγούμενη εβδομάδα, με την καταστροφή να είναι ακόμη ανυπολόγιστη.

Αυτό έγινε, και τώρα πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι και να φροντίσουν να καθαρίστουν το συντομότερο δυνατό (αν είναι εφικτό) οι ακτές από τη ρύπανση.

Σήμερα, εξετάζουμε κάτι άλλο. Εξετάζουμε την ανθρώπινη βλακεία όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, αφού φαίνεται πως το ανθρώπινο μυαλό αδυνατεί να καταλάβει κάτι πολύ απλό ‘Δεν κολυμπάμε σε μολυσμένα νερά και δη σε νερά που είναι γεμάτα με πετρέλαιο και μαζούτ’.

Ενώ υπήρξαν ρητές απαγορεύσεις και επισημάνσεις του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας προς λουόμενους, για να αποφύγουν τα μολυσμένα νερά του Σαρωνικού, εντούτοις κάποιοι «τολμηροί» θεώρησαν ορθό να κάνουν ένα μακροβούτι στην κυριολεκτικά ελληνική μαύρη θάλασσα.  

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Max Gyselink, ο οποίος βρέθηκε προ ημερών στην παραλία του Φάληρο, απεικονίζει όλα όσα περιγράφουμε πιο πάνω. Εκεί όπως αναφέρει στο post του, είδε μια γυναίκα να βγαίνει από τη θάλασσα με μαυρισμένα πόδια από το πετρέλαιο, όχι απ’ τον ήλιο και παιδιά να κολυμπούν αμέριμνα στα μολυσμένα νερά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ