Ξέρεις σε τι ωφελεί τους άνδρες ένας καλός γάμος;

Άνδρες, οι γάμοι των οποίων έγιναν πιο δυνατοί κατά τη διάρκεια των χρόνων έχουν πιο υγιή χοληστερόλη και πίεση από άλλους των οποίων οι γάμοι είναι υπό διάλυση.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές ρώτησαν πάνω από 600 άνδρες στη Βρετανία να αξιολογήσουν την «ποιότητα» του γάμου τους σε δύο χρονικές στιγμές στον χρόνο, όταν το παιδί τους ήταν τριών και μετά όταν ήταν εννιά χρονών.

Οι άνδρες μπορούσαν να περιγράψουν τη σχέση τους ως σταθερά καλή, σταθερά κακή, ότι βελτιώνεται ή επιδεινώνεται.

Μετά από 12 χρόνια η ομάδα εξέτασε την υγεία των συμμετεχόντων.

Ανέλυσε ενδείξεις όπως η πίεση, ο ρυθμός της καρδίας το βάρος, η χοληστερόλη και το ζάχαρο, οι οποίες αποτελούν κίνδυνους για την υγεία της καρδίας.

Οι άνδρες, οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι οι γάμοι τους  «βελτιώνονται» είχαν καλύτερες ενδείξεις χοληστερόλης και πιο υγιές βάρος κάποια χρόνια αργότερα, όπως γράφει η ομάδα ερευνητών στο Περιοδικό Επιδημιολογίας και Υγείας της Κοινότητας (Journal of Epidemiology & Community Health).

Αντίθετα, οι γάμοι που κατά την περιγραφή των συμμετεχόντων «επιδεινώνονταν», συνδέθηκαν με μια επιδείνωση της αρτηριακής διαστολικής πίεσης. 

«Οι αλλαγές στην ποιότητα της έγγαμης σχέσης φαίνεται να προβλέπουν κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο», καταλήγουν οι συγγραφείς της έρευνας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ