Τέλος Οκτωβρίου πάμε (ξανά) για βουτιές στον Πρωταρά

Μεταξύ 23 και 29 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά, ένα χιλιόμετρο από την ακτή στην αποβάθρα της παραλίας Sunrise, θα λάβει χώρα μια πολύ σημαντική διοργάνωση.

 


Article featured image
Article featured image

Μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους να γνωρίσουμε τον θαυμαστό κόσμο του βυθού, να τον αγαπήσουμε, να τον προστατεύσουμε.

Συγκεκριμένα, η Infinity Freediving Cyprus διοργανώνει τον Αγώνα Βάθους με τον τίτλο «Infinity Depth Games III» (Αγώνας Έλεύθερης Κατάδυσης ΙΙΙ), ο οποίος διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Παραλιμνίου.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος γύρω στους 25 αθλητές από την Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Ρωσία, Γερμανία, Εσθονία, Αγγλία, Βραζιλία, Σουηδία, Ισπανία. Μάλιστα, κάποιοι από τους αθλητές θα έρθουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προπονηθούν και να επιχειρήσουν κατάρριψη εθνικών ρεκόρ.

Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά online ώστε το κοινό να μπορεί να απολαύσει την κάθε στιγμή του και να γνωρίσει τη μαγεία της Ελεύθερης Κατάδυσης.

 

 

Ένα extreme sport

Η Ελεύθερη Κατάδυση ή διαφορετικά Αγώνας Βάθους, είναι ένα μοναδικό extreme sport που δίνει τη δυνατότητα στον αθλητή με μια μόνο αναπνοή να εξερευνήσει με τον πιο φυσικό και ήρεμο τρόπο το μαγικό βυθό της θαλάσσας, να απολαύσει την ομορφιά και τη σιωπή της ελεύθερος από οποιοδήποτε βαρύ εξοπλισμό και με τις λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Στην Κύπρο, όλο και περισσότεροι, ειδικά νέοι, ασχολούνται με το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του αγώνα θα τρέχουν επίσης διάφορες  εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια, εργαστήρια αλλά και ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Οι προβολές του φεστιβάλ ταινιών «International Ocean Film Tour» θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου, στο EVALENA BEACH HOTEL, στον Πρωταρά, στις 19:00, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

 



Το «International Ocean Film Tour» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και επικεντρώνεται στο να ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα που υπάρχει στις θάλασσες του κόσμου από τη ρύπανση των πλαστικών προϊόντων. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Plastic Oceans Foundation, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με το ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης. Συνεργάτες τους οι COBO BOTTLE και GO PURE, οι οποίοι έχουν δωρίσει μη πλαστικά παγούρια και φίλτρα νερού για την χρήση των αθλητών και διοργανωτών στη διάρκεια του αγώνα.

 

Για έναν κόσμο χωρίς πλαστικά

Στη διάρκεια του «International Ocean Film Tour» θα προβληθεί η ταινία «A Plastic Ocean», μια βραβευμένη ταινία που είχε τη στήριξη του Leonardo Di Caprio και που είχε ισχυρό αντίκτυπο στους θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, στη διάρκεια της εβδομάδας, και με στόχο τη σύνδεση του αγώνα με την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, θα γίνεται συνεχής ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της ρύπανσης που δημιουργούν τα πλαστικά στους ωκεανούς, αλλά και στον τόπο και τις θάλασσές μας.

Μια εκπληκτική διοργάνωση που προωθεί ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει το νησί μας -τη θάλασσά μας.

Η είσοδος στη διοργάνωση είναι ελεύθερη!

 

 

Μια νέα γενιά αθλητών τολμούν και ανοίγουν νέους ορίζοντες

Η Infinity Freediving ιδρύθηκε το 2014 από κύπριους αθλητές Ελεύθερης Κατάδυσης με σκοπό την προώθηση του αθλήματος στην Κύπρο, αλλά και την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό με τη διοργάνωση διεθνών αγώνων, ελκύοντας τη συμμετοχή ξένων αθλητών στην Κύπρο. Μακροπρόθεσμος στόχος της Infinity Freediving Cyprus είναι να βάλει την Κύπρο στον διεθνή χάρτη της Ελεύθερης Κατάδυσης ως ένα σημαντικό προορισμό, όπως επίσης, και η διοργάνωση σε μεγαλύτερη κλίμακα διεθνών αγώνων.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 99 752937

Website: http://infinity.emotions.blue/

Facebook: https://www.facebook.com/infinityfreedivingcyprus/

INTERNATIONAL OCEAN FILM TOUR ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://www.oceanfilmtour.com/en/

PLASTIC OCEANS FOUNDATION ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://www.plasticoceans.org

ΣΥΝΕΡΓAΤΕΣ ΠΡΟΪOΝΤΩΝ: https://www.cobobottle.org/  https://www.gopurepod.com/

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ