Αφήστε τους άντρες να βγαίνουν με τους φίλους τους [κάνει καλό]

Δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το λέει.

 


Article featured image
Article featured image

Και πιο συγκεκριμένα μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία διαπιστώνει πως το να βγαίνουν οι άντρες με τους φίλούς τους, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχει πολλαπλά, ευεργετικά αποτελέσματα.


Άντρες που βγαίνουν για ποτό με τους φίλους τους τακτικά τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Ντάνμπαρ, ψυχολόγο και διευθυντή της ερευνητικής ομάδας Κοινωνικής και Εξελικτικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το να βγαίνουν οι άντρες «για μερικά ποτάκια» κάνει πολύ καλό στην υγεία τους, ειδικά αν το κάνουν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.   

Βέβαια, η έρευνα κάθε άλλο παρά ενθαρρύνει τον αντρικό πληθυσμό προς την κατανάλωση αλκοόλ, αφού ουσιαστικά αυτό που θέλει να τονίσει είναι ο θετικός αντίκτυπος που έχει στην ψυχολογία μια έξοδος για ψυχαγωγικούς λόγους.

Με άλλα λόγια, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι άντρες θα έπρεπε να συναντιούνται με τους φίλους τους, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, και να κάνουν πράγματα μαζί προκειμένου να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της αντρικής φιλίας.     

Σύμφωνα με την έρευνα, μια δυνατή αντρική φιλία κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα, ευνοεί την απελευθέρωση ενδορφινών και μειώνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό. Επίσης, κάτι άλλο που διαπιστώθηκε, είναι πως άντρες που βγαίνουν για ποτό με τους φίλους τους τακτικά τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι. «Οι δεσμοί δημιουργούνται μέσα από μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, από αθλητικά μέχρι και το κλασικό ‘κουβεντολόι’- ή απλώς το βγει κάποιος για ποτό με τους φίλους του ένα βράδυ Παρασκευής», σημειώνει ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ. 

 

Πηγή: lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ