Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

16χρονος οδηγός τρακτέρ στη Λεμεσό, το εκπληκτικό γκολ του Κουαρέσμα στον αγώνα της Πορτογαλίας – Ιράν και η πλήρης απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Ελλάδας.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 26 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Νεαρός, μόλις 16 ετών, συνελήφθη ενώ οδηγούσε γεωργικό τρακτέρ

Την ίδια μέρα, λίγο μετά από δύο τραγικά θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ακόμη μία περίπτωση οδηγικής αμέλειας εντοπίστηκε στο χωριό Πισσούρι στη Λεμεσό, όταν η αστυνομία συνέλαβε 16χρονο να οδηγεί γεωργικό τρακτέρ. Ο ανήλικος φυσικά δεν έφερε άδεια οδήγησης και το τρακτέρ δεν είχε πιστοποιητικό ασφαλείας. Μετά τη σύλληψη του νεαρού, στον αστυνομικό σταθμό κλήθηκε ο 48χρονος πατέρας του 16χρονου και κατηγορήθηκε γραπτώς μαζί με τον γιο του.



 

Αγώνας με απ’ όλα ο χθεσινοβραδινός μεταξύ Πορτογαλίας και Ιράν 

Όσοι παρακολούθησαν το ματς μεταξύ Πορτογαλίας και Ιράν, σίγουρα θα έχουν να θυμούνται έναν πολύ δυνατό αγώνα αφού κατά τη διάρκεια των δύο ωρών έπαιξαν πολλά. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε το εκπληκτικό γκολ του Κουαρέσμα που έστειλε την Πορτογαλία στα αποδυτήρια με 1-0. Το γκολ ποίημα από τον Πορτογάλο άσσο, προήλθε μ’ ένα τρομερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο, νικώντας τον Μπεϊρανβάντ, ανοίγοντας με αυτό τον πανέμορφο τρόπο το σκορ του αγώνα.



 

Τέλος τα κινητά από τα σχολεία στην Ελλάδα  

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται πλέον να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι εντός του σχολικού χώρου που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

 

Image result for mobile phones at schools



Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο.

Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ