Τζιχαντιστής αποκεφαλίζει Αμερικανό δημοσιογράφο [το βίντεο που σοκάρει το παγκόσμιο]

Article featured image
Article featured image

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, το οποίο φέρεται να καταγράφει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από δύο περίπου χρόνια στη Συρία.  

Το βίντεο, που τιτλοφορείται «Ένα Μήνυμα για την Αμερική» και δόθηκε στη δημοσιότητα από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους, απεικονίζει έναν άνδρα που φέρεται να είναι ο Φόλεϊ, γονατισμένο και με δεμένα χέρια, να απευθύνεται στην οικογένειά του και να εύχεται να μπορούσε να τη ξαναδεί. Κατόπιν, ένας τζιχαντιστής μιλά στην κάμερα, και έπειτα αποκεφαλίζει τον Φόλεϊ.

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας ακόμα Αμερικανός δημοσιογράφος, ο Στίβεν Σότλοφ, τον οποίο επίσης οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο, με το μήνυμα: «Η ζωή αυτού του Αμερικανού πολίτη, Ομπάμα, εξαρτάται από την επόμενη απόφασή σου».

Πάντως, μέχρι τώρα η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει αν το βίντεο είναι αυθεντικό ή όχι. «Εάν είναι αυθεντικό, είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ