Ο θάνατος της συνομιλίας-επικοινωνίας [αποτυπωμένος από φωτογράφο]

Article featured image
Article featured image

Ο φωτογράφος Babycakes Romero αποθανάτισε άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, σε όλους τους χώρους που αντί να συζητούν ή να κρατούν κάποια επαφή, είναι χαμένοι στην τεχνολογία των Smartphones.

 

«Ήταν κάτι που το διαπίστωνα καθημερινά. Πρόκειται για μαρτυρία από πρώτο χέρι» είπε ο φωτογράφος σχολιάζοντας τη σειρά φωτογραφιών του με τίτλο The “Death Of Conversation”.

«Είδα ότι τα  smartphones έγιναν ένας τοίχος στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Πίστεψα πώς οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σαν κοινωνική δραστηριότητα για να κρύψουν την αδεξιότητά τους, να καλύψουν τη σιωπή τους. Όσο όμως προχωρούσα στο να διερευνώ και να φωτογραφίζω αυτό το σύγχρονο φαινόμενο, διαπίστωσα ότι αυτές οι συσκευές είναι που προκαλούν την αδεξιότητα και την σιωπή» είπε ο φωτογράφος.

«Τα κινητά επιτρέπουν στους ανθρώπους να αποσύρονται και όχι να δεσμεύονται. Όταν έλεγα σε αυτά τα άτομα ότι τα φωτογραφίζω, δεν έμοιαζαν καν παρόντα στον πραγματικό κόσμο. Ήταν βυθισμένα σε έναν τεχνητό κόσμο που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι.»

«Δεν έχω τίποτα εναντίον της τεχνολογίας αλλά εκτιμώ ότι αρχίζει να πλήττει την ανθρώπινη συνοχή και θα πρέπει να μάθουμε πότε να το κλείνουμε ή αλλιώς θα κλείσουμε εντελώς εμείς οι ίδιοι για τους άλλους» δηλώνει ο καλλιτέχνης.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ