Σκάσε. Σκάσε εσού.

Article featured image
Article featured image

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτός ο απείρου κάλλους διάλογος θα μπορούσε να είχε ακουστεί και στο δικό μας εργασιακό περιβάλλον, αφού άγχος, κούραση, πίεση, τρελοί ρυθμοί, ανταγωνισμός και άλλα πολλά τέτοια είναι φίλοι μας καλοί.

 

Σε δουλειές όπως η δική μας ή των διαφημιστικών γραφείων, ο κόσμος δουλεύει «γέννημα-βούττημα του ήλιου» και λίγο περισσότερο, τα deadlines καραδοκούν για να σου κατασπαράξουν κάθε ίχνος δημιουργικού οίστρου, το job description περιλαμβάνει ότι και η τσάντα του Σπορτ Μπίλι, ενώ οι μάχες που έδωσαν οι εργάτες του Σικάγο εκείνο τον Μάη, διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ακούγονται πλέον στα αυτιά μας σαν ένα πιασάρικο παραμύθι βγαλμένο από τα σκονισμένα συρτάρια των συντεχνιακών.

Και παρόλα αυτά, όχι, δεν ακούστηκε ποτέ αυτός ο διάλογος. Όχι ακόμα τουλάχιστον… Η καθημερινότητάς μας συνεχίζει να έχει την ίδια βαρετή και αντιτηλεοπτική κανονικότητα.

Και επειδή το πήραμε απόφαση ότι οι πυρετώδεις ρυθμοί, το άγχος και η κούραση ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε κομμάτι της βαρετής μας καθημερινότητας, που δεν περιέχει ούτε φωνές, ούτε βρισιές, ούτε μαλλιοτραβήγματα, ως εκ τούτου επιλέγουμε να το «παίξουμε» safe. Επιλέγουμε να φωνάζουμε… ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε (ή τουλάχιστον κάνουμε αυθυποβολή και το λέμε συνέχεια μέχρι τελικά να το πιστέψουμε) και βλέπουμε την κατάσταση με τσας χιούμορ.

Με την ίδια ακριβώς τακτική «παίζει» και το καναδικό creative agency Union, εξ ου και δημιούργησε το βίντεο που θα δεις παρακάτω, σε μια προσπάθεια σαρκασμού των εταιριών παραγωγής διαφημίσεων -εξ ου και η αναφορά προηγουμένως στην εν λόγω βιομηχανία.

Η Union κοινοποίησε το βίντεο στο site της, συνοδεύοντάς το μάλιστα με το συγκεκριμένο μήνυμα:

«Η βιομηχανία της διαφήμισης δεν είναι εύκολη. Οι εργαζόμενοι κοπιάζουν πολύ (αίμα, ιδρώτας και δάκρυα) για τις καμπάνιες που δημιουργούν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όταν μια εταιρία όπως η Union προτείνεται ως ‘Strategy Agency’ στα βραβεία της χρονιάς, ο χρόνος και οι επιμελείς προσπάθειες που έχουν αφιερωθεί στη δημιουργική διαδικασία αξίζει να επιβραβεύονται. Και η εταιρία ήξερε ακριβώς τι δώρο να κάνει στους εργαζομένους για την καλή τους απόδοση».

Το εν λόγω άρθρο γίνεται post με την ευχή, το βίντεο να φτάσει και στον δικό μας εργοδότη έτσι ώστε να πάρει ιδέες για το πώς (δεν) πρέπει να μας ανταμείψει.

 

UNION 2014 - AOTY video from Bolts and Gears on Vimeo.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ