Κάτι σπουδαίο συμβαίνει (τώρα) στην Αγία Νάπα

Αν πας Αγία Νάπα αυτές τις μέρες, από την «είσοδο» που βρίσκεται το ξενοδοχείο «Μαρίνα», κάνε μια στάση απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο για να θαυμάσεις επί το έργον τον Σέρβο γλύπτη Vladan Martinovic.


Article featured image
Article featured image

O Martinovic βρίσκεται εκεί, στο Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, το έργο του άρχισε ήδη να παίρνει μορφή, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται σε τρεις βδομάδες, όπου θα γίνει και η εγκατάστασή του στο χώρο του Πάρκου.

Η δράση αυτή, με την πρόσκληση και φιλοξενία ξένων καλλιτεχνών (γλυπτών συγκεκριμένα) στην Αγία Νάπα, εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τον ερχόμενο Απρίλιο, με τη συμμετοχή 22 συνολικά καλλιτεχνών από Κύπρο και εξωτερικό. Το αντίστοιχο περσινό Συμπόσιο φιλοξένησε 14 καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων βρίσκονται επίσης στη μόνιμη συλλογή του Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.

Σκοπός του Δήμου είναι κάθε χρόνο να εμπλουτίζεται περαιτέρω η συλλογή. Για το μήνα Φεβρουάριο, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η κάθοδος οκτώ ακόμη καλλιτεχνών, οι οποίοι θα φιλοτεχνήσουν επί τόπου έργα.

Πέραν από τον Σέρβο Vladan Martinovic, ο οποίος είναι ήδη εκεί, θα έρθουν επίσης οι γλύπτες Hani Khatib, Hillel Roman και Eyal Assulin από το Ισραήλ, Κωνσταντίνος Δούσης από Ελλάδα, ο Αυστριακός Jacob Neulinger, η Γαλλίδα Janine Kortz-Waintrop και ο Ινδός μόνιμος κάτοικος Γαλλίας Gadadhar Ojha.

 



 

Οι γλύπτες θα δημιουργούν τα έργα τους επί τόπου, στο χώρο του Πάρκου, στην καθορισμένη από τον Δήμο χρονική περίοδο των τριών εβδομάδων και μετά την ολοκλήρωσή τους αυτά θα εγκαθίστανται εκεί.



Δες πιο κάτω μερικά από τα έργα της συλλογής του Πάρκου

Οπότε, εν αναμονή του Συμποσίου τον ερχόμενο Απρίλιο (20 Απριλίου με 9 Μαΐου), όποτε κι αν περνάς απ’ εκεί, καλό θα ήταν να κάνεις μια στάση για να δεις έναν ή και περισσότερους καλλιτέχνες επί το έργον.

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής θα βρείτε ΕΔΩ.



 

Σε μια άλλη εξέλιξη, παράλληλα και σε παραπλήσιο χώρο διεξάγονται οι εργασίες εμπλουτισμού του Πάρκο Μεσογειακών Φυτών, Κάκτων και Παχυφύτων Αγίας Νάπας. Με πανύψηλες φοινικιές και άλλα εντυπωσιακά φυτά, κάκτους και παχύφυτα που φθάνουν μέχρι στιγμής στο σύνολό τους τις 4,000, εμπλουτίστηκε το πάρκο που βρίσκεται δίπλα από το Πάρκο Γλυπτικής (τα διαχωρίζει ένας ποταμός) παίρνει μέρα με τη μέρα εντυπωσιακή μορφή, ενώ απ’ ότι μάθαμε, τα εγκαίνιά του είναι προγραμματισμένα για τον ερχόμενο Μάρτιο.

 



Μέχρι τότε, ο Δήμος Αγίας Νάπας καλεί όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή του, είτε με εθελοντική εργασία ή παραχωρώντας δωρεάν κάκτους ή παχύφυτα, να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κ. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα στο τηλέφωνο 23816307.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ