«Ποτέ δεν θα μάθω να κάνω ποδήλατο… γιατί πέθανα»

«Ποτέ δεν θα μάθω να κάνω ποδήλατο, ποτέ δεν θα κολλήσω μικρόβια. Ποτέ δεν θα μάθω να πετάω. Ποτέ δεν θα ταξιδέψω με τον καλύτερό μου φίλο και ποτέ δεν θα παντρευτώ», λέει ο πιτσιρικάς και όπως μας κοιτάζει αποκαλύπτει: «Δεν μπόρεσα να μεγαλώσω γιατί πέθανα από ένα ατύχημα στο σπίτι».

 


Article featured image
Article featured image

Η μακάβρια διαφήμιση (το λες και διαφημιστικό σποτ) γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας κλείνει με την φράση: «Η υπ’ αριθμόν ένα αιτία θανάτων στην παιδική ηλικία είναι τα δυστυχήματα».

Τεράστια έκπληξη προκάλεσε στους Αμερικανούς τηλεθεατές η διαφήμιση που προβλήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης των Πάτριοτς με τους Σούπερχοκς, στο πλαίσιο του δημοφιλούς πρωταθλήματος του Super Bowl.

Από τη χαλαρή αγωνία για την έκβαση του αγώνα πέρασαν στην ψυχρολουσία.

Η διαφήμιση δείχνει ένα αγόρι να μιλά για όσα δεν θα κάνει στη ζωή του γιατί… πέθανε.

 



Η αντίδραση των χρηστών στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άμεση. Οι περισσότεροι κατέκριναν την εταιρεία που επέλεξε να παίξει τη διαφήμιση κατά τη διάρκεια του πιο σημαντικού αθλητικού γεγονότος των ΗΠΑ. Άλλοι χαρακτήρισαν «κακόγουστο» το σκεπτικό του σποτ. «Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τα παιδιά τους εξαιτίας κάποιου δυστυχήματος. Μπορεί μια ασφάλεια ζωής να αλλάξει κάτι σε αυτήν την απώλεια; Μπορεί να φέρει πίσω τα παιδιά;».

Η εταιρεία απάντησε: «Ο στόχος του σποτ ήταν να αρχίσει ένας διάλογος και όχι να πουλήσουμε ασφάλειες ζωής. Η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών μας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ