Quorum: το κυπριακό προϊόν που εξάγεται σε 20 χώρες

Η κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού InfoScreen γιορτάζει φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Το κύριο προϊόν της εταιρείας, το Quorum, ένα σύστημα εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης, χρησιμοποιείται από Δικηγορικά και Ελεγκτικά Γραφεία και Υπηρεσίες Θεματοφυλακής σε 20 χώρες, ενώ κατέχει το 70% της αγοράς της Κύπρου.

Η εταιρεία διατηρεί γραφεία στην Κύπρο, το Hong Kong και τη Σερβία.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τόνυ Έλληνας, δήλωσε με την ευκαιρία των 20χρονων: «Οι στόχοι που είχα όταν ξεκίνησα την εταιρεία αυτή πριν από 20 χρόνια επιτεύχθηκαν με την στήριξη και το πάθος της ομάδας της InfoScreen και γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά. Θεωρούμε σημαντική την εξέλιξη γι’ αυτό και προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε το προϊόν μας και να αναπτυσσόμαστε σαν εταιρεία. Σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες της Κύπρου και να την τοποθετήσουμε ως υπολογίσιμο ανταγωνιστή στον τομέα μας στη διεθνή αγορά, συμβάλλοντας έτσι κι εμείς στις προσπάθειες της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας να πετύχει το στοίχημα της αναθέρμανσης της οικονομίας και της ανάκαμψης της αγοράς».

Από το 1995, η InfoScreen, μέσω του κύριου προϊόντος της εταιρείας, του Quorum, διευκολύνει την καθημερινή εργασία χιλιάδων επαγγελματιών κορυφαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, που ειδικεύονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα προηγμένο λογισμικό σύστημα εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης που χρησιμοποιείται κυρίως από Δικηγορικά και Ελεγκτικά Γραφεία και Υπηρεσίες Θεματοφυλακής.

Με το Quorum, η InfoScreen άνοιξε το δρόμο στον αυτοματισμό των γραφειακών εργασιών, συμβάλλοντας σημαντικά στον εκμοντερνισμό και στην αναβάθμιση του τομέα των Εταιρικών Υπηρεσιών στην Κύπρο. Χάρη στο Quorum οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν μια διεθνώς ανταγωνιστική υπηρεσία, διατηρώντας το κόστος λειτουργίας τους στα ίδια επίπεδα.

Σήμερα, η InfoScreen κατέχει το 70% της αγοράς στην Κύπρο ενώ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για χρήση του Quorum σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης στο Μαυρίκιο. Η εταιρεία εργοδοτεί περισσότερα από 30 άτομα στα κεντρικά γραφεία της στη Λεμεσό ενώ διατηρεί γραφεία στη Σερβία και στο Χονγκ Κονγκ και συνεργάζεται με αποκλειστικό μεταπωλητή στη Μάλτα.

Η InfoScreen δεν μπορεί παρά να θεωρείται success story για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο καθώς κατάφερε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο προϊόν μέσω του οποίου η Κύπρος τοποθετήθηκε δυναμικά απέναντι στον ανταγωνισμό παγκοσμίως. Οι προσπάθειές της έχουν λάβει σημαντική αναγνώριση από διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς με κύρος. Την άνοιξη του 2014, επιλέχθηκε  από την Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες για να παρουσιαστεί ως παράδειγμα προς μίμηση σε εκστρατεία προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Πρόσφατα, παρουσιάστηκε ως Cyprus Digital Icon, μέσω της πρωτοβουλίας Watify, που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συμπεριλάμβανε διαδικτυακές συνεντεύξεις επιτυχημένων επιχειρηματιών για να ενθαρρύνουν και να συμβουλέψουν τους νέους επιχειρηματίες εξηγώντας τους πώς οι ίδιοι ξεπέρασαν τις αμφιβολίες και τους φόβους τους καθώς ξεκινούσαν την επιχείρησή τους. Επιπρόσθετα, η InfoScreen έχει αναδειχθεί Εθνικός Πρωταθλητής Κύπρου στα European Business Awards 2014/15, και αναμετρήθηκε με άλλες τοπικές εταιρείες για να αναδειχθούν οι ‘Public Champions’ για κάθε χώρα, ενώ σημαντική ήταν και η υποψηφιότητα της InfoScreen ως μικρομεσαία επιχείρηση στα InBusiness Awards 2014.

Αυτή τη στιγμή η InfoScreen μελετά την περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας της σε διεθνείς αγορές, ειδικότερα στην Ασία και τη Ρωσία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Quorum έχει μεταφραστεί σε τρεις επιπλέον γλώσσες (ελληνικά, ρωσικά και κινέζικα) ενώ η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε διεθνή συνέδρια που θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ