Μαγική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, νικητής ο Ολυμπιακός [βίντεο]

Το γκολ του Φράνκο Χάρα στο 89΄ έφερε τη διακοπή στον αγώνα ρεβάνς ΑΕΚ-Ολυμπιακού για την προημιτελική φάση λόγω εισβολής οπαδών της Ένωσης και ρίψης αντικειμένων.

Αμέσως έκαναν την εμφάνιση τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ οι ποδοσφαιριστές των Ερυθρολεύκων και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου αποχώρησαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια.

Λίγο αργότερα ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του αγώνα.


Article featured image
Article featured image

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ότι ο Χάρα χρησιμοποίησε το χέρι του στη φάση του γκολ και ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Το γκολ ξεκίνησε από σέντρα του Αφελάι (η μπάλα δεν έχει βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι), ο Φορτούνης έπιασε κεφαλιά και ο Χάρα με το στήθος την έσπρωξε στα δίχτυα της εστίας του Ανέστη.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου (μετά το 1-1 του πρώτου ματς) και η ΑΕΚ αναμένεται να τιμωρηθεί για την εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ αποχώρησε αμέσως μετά τα επεισόδια.

Στο β΄ ημίχρονο έγιναν πολλές φορές συστάσεις από τα μεγάφωνα του Ολυμπιακού Σταδίου: «Φίλαθλοι μην πετάτε φωτοβολίες, μην χρησιμοποιείτε καπνογόνα και συσκευές λέιζερ, αφήστε να γίνει το παιχνίδι. Προστατεύστε την ομάδα μας».

Ο Aργεντινός φορ Φράνκο Χάρα πέτυχε το πρώτο του γκολ και πανηγύρισε έξαλλα, ενώ κόκκινο πανί για τους οπαδούς της ΑΕΚ έγινε ο Βίτορ Περέιρα επίσης για τον τρόπο που πανηγύρισε.

Το παιχνίδι είχε ένταση, δύναμη, καλή κυκλοφορία της μπάλας και μεγάλο ενδιαφέρον.

 



Ο Βίτορ Περέιρα αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή μόλις στο 11΄ λόγω τραυματισμού του Ντουρμάζ. Τη θέση του πήρε ο Αφελάι. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού προτίμησε κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μποτία, Σιόβας . Το ερυθρόλευκο δίδυμο έπαιξε για δεύτερη φορά την εφετινή σεζόν. Η πρώτη ήταν με προπονητή τον Μίτσελ στο ματς Λεβαδειακού- Ολυμπιακού (1-2).

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει στο πρώτο ματς στο Γ. Καραϊσκάκης. Η Ένωση είχε και σε αυτό το ματς πολλά τρεξίματα, συμπαγή άμυνα, δυνατό κέντρο. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβγαιναν πιο εύκολα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο ημίχρονο ήταν λιγοστές οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες. Στο 33΄ ο Μποτία έδιωξε την τελευταία στιγμή τη μπάλα προ του Αραβίδη, ύστερα από σέντρα-ξυράφι του Μάνταλου. Στο επόμενο λεπτό υπήρξε λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Αραβίδη ο οποίος καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός και απείλησε δύο φορές την εστία του Ρομπέρτο, Από κάθετη πάσα του Πλατέλα, ο Μάνταλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο ο οποίος έσωσε την εστία του με το πόδι (55΄). Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έπιασε σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ωστόσο την κλασική ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 76΄: Ο Μαζουάκου έβγαλε σέντρα ο Νομίνγκες έδωσε γκολ στο πιάτο στον Ντοσεβί ο οποίος μπροστά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα με πλασέ στο κάθετο δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός είχε δυνατό σουτ με τον Ντομίνγκες, όμως δεν βρήκε στόχο (84΄). Ο Περέιρα τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Φορτούνη στη θέση του Μιλιβόγεβιτς (64΄) και διακαιώθηκε.

 

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλας (87΄ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Μάνταλος (67΄ λόγω τραυματισμού Ντακόλ), Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης (52΄ λόγω τραυματισμού Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (64΄Φορτούνης), Ντουρμάζ ( 11΄ λόγω τραυματισμού Αφελάι), Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Χάρα.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ