Σχολείο η φυλακή

Article featured image
Article featured image

Επ' ευκαιρίας της Διεθνούς Μέρας Εκπαίδευσης Κρατουμένων στις Φυλακές, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, το Τμήμα Φυλακών μας ενημερώνει το για την ύπαρξη και λειτουργία του Σχολείου στο Τμήμα Φυλακών.

 

Το Σχολείο από τη φετινή σχολική χρονιά στελεχώνεται με 2 δασκάλους με παραχώρηση υπηρεσιών από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Τα μαθήματα παραδίδονται από εκπαιδευτικούς των Επιμορφωτικών Τμημάτων, της Μέσης, της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης όπως επίσης και από εκπαιδευτικούς με αγορά υπηρεσιών.

Αξιοσημείωτη είναι και η παράδοση μαθημάτων από εθελοντές εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς.

Από το Τμήμα Φυλακών γίνονται επίσης ενέργειες για παροχή περισσότερων ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης στους κρατουμένους, όπως καθορίζουν διεθνείς συμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δυνατότητα εγγραφής κρατουμένων σε εξ' αποστάσεως προγράμματα σπουδών κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η Διεύθυνση των φυλακών προωθεί τη χρήση του διαδικτύου ως εργαλείο για την εκπαίδευση των κρατουμένων.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Νέα ελπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου: Ενέσιμο φάρμακο εξάλειψε ολόκληρους όγκους

Article featured image

Το «μυστικό» του γυναικείου οργασμού ίσως να μη βρίσκεται στο κρεβάτι

Article featured image

Στο Βιετνάμ κάτοικοι ξεθάβουν τους νεκρούς τους για να κάνουν χώρο να χτίσει ο Τραμπ