Φάλαινα 20 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Υόρκης [φωτογραφίες]

Article featured image
Article featured image

Νεκρή φάλαινα 20 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην παραλία Smith County Park. Υπάρχει κίνδυνος να «εκραγεί»!



Οι ειδικοί του Riverhead Foundation έσπευσαν στην παραλία μετά από κλήση που δέχθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής και διαπίστωσαν πως το τεράστιο θηλαστικό φέρει δαγκώματα σε πολλά σημεία του σώματός του, κάτι που υποδεικνύει ότι δέχτηκε επίθεση από καρχαρία ή κάποιο άλλο μεγάλο θαλάσσιο ζώο.

Η φάλαινα είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της και βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

 



Οι αρχές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο πώς θα μετακινήσουν το τεράστιο κήτος αφού όσο αποσυντίθεται εξαιτίας των υγρών και των αερίων που παράγονται κατά τη διαδικασία της σήψης, υπάρχει πιθανότητα το πτώμα να εκραγεί κυριολεκτικά κάτι που θα αποτελούσε τεράστια εστία μικροβίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μοναδικός θηρευτής του συγκεκριμένου είδους φάλαινας, εκτός βέβαια από τον άνθρωπο, είναι οι όρκες.

 



 

Το είδος αυτό ( fin whale) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος φάλαινας στον κόσμο, μετά τις γαλάζιες φάλαινες και είναι είδος υπό εξαφάνιση. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 30 μέτρα και το βάρος του αγγίζει τους 80 τόνους, ενώ το προσδόκιμο ζωής τους είναι 80-90 χρόνια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ