Το KILIKIO είναι ένα ελληνικό ντελικατέσεν στην καρδιά του Παρισιού

Article featured image
Article featured image

H «τρέλα» με τα new age μπακάλικα δεν περιορίζεται σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο, αφού μια παρέα φίλων θέλουν να κατακτήσουν την πιο δύσκολη αγορά από όλες, αυτή του Παρισιού!

 

Το Kilikio στήθηκε από τρεις εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, με ανόμοιες καταβολές, εμπειρίες και προσανατολισμό που μοιράζονται όμως μια κοινή αγάπη για τη γαστρονομία και την Ελλάδα.

Εμπνευστής του εγχειρήματος είναι ο Κρίτων Πουλής (Executive Pastry Chef / Project Manager International του μυθικού ζαχαροπλάστη Pierre Hermé). Έχοντας δουλέψει στο πλάι πολλών διακεκριμένων σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Alain Passard, Alain Senderens, Pierre Gagnaire, Pierre Hermé), θέλησε να φέρει το γαλλικό κοινό σε μια πιο ουσιαστική επαφή με το γευστικό πλούτο της Ελλάδας.

Η ιδέα βρήκε πρόσφορο έδαφος στον παιδικό του φίλο, τον ηθοποιό Σταύρο Σερέτη και κάπως έτσι, με τόλμη, όρεξη και πίστη, ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες. Σύντομα προστέθηκε ο τρίτος της παρέας, ο Γάλλος Ivan Aublin (Project Manager στον κορυφαίο οίκο μόδας Hermès). Έχοντας ταξιδέψει και ζήσει σε πολλές χώρες, έδωσε στο KILIKIO μια διάσταση που δεν περιορίζεται στα ελληνικά ή στα γαλλικά δεδομένα.

 



Ο εμπνευστής Κρίτωνας Πουλής (δεξιά) μαζί με τον ένα εκ των συνεργατών του, τον ηθοποιό Σταύρο Σερέτη

Ο εμπνευστής του εγχειρήματος Κρίτωνας Πουλής (δεξιά) μαζί με τον έτερο των αυτουργών, τον ηθοποιό Σταύρο Σερέτη.



Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/business/kilikio-paris-greek-food/ ]



Στο διά ταύτα, η παριζιάνικη αγορά βρίθει από ντελικατέσεν, όχι όμως από ελληνικά. Στον τομέα των ελληνικών προϊόντων υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα, κανένα όμως από αυτά δεν έχει τα χαρακτηριστικά του KILIKIO. Οι χρονοβόρες έρευνες και δοκιμές, η συμβουλευτική παροχή από τον διακεκριμένο σεφ τους, η άμεση σχέση με τους παραγωγούς που επιλέγουν, καθώς και η πρωτοτυπία με την οποία συνθέτουν το περιβάλλον της boutique, είναι κάποια από τα στοιχεία που καθιστούν το KILIKIO καινοτόμο και μοναδικό για την παριζιάνικη αγορά. Φυσικά και διαθέτουν ό,τι περιμένει κάποιος από ένα υψηλής ποιότητας ντελικατέσεν.

KILIKIO, 34 rue Notre Dame de Nazareth, Paris 7503.


Πηγή: Andro

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ