«Everything for a view as$#()les» είπε και ηρέμησε

Article featured image
Article featured image

Ποτέ δεν μπόρεσα να μπω στα παπούτσια ορισμένων που ενοχλούνται με την αναδημοσίευση μιας hoax είδησης, τόσο που μπαίνουν στη διαδικασία να βρίζουν για να εκτονώσουν την αδικία που ενδεχομένως να νοιώθουν. Χαλαρά παιδιά, ένα λάθος έγινε.

Για ακόμα μία φορά, μία «είδηση» που υποτίθεται πως αποκάλυπτε την ταυτότητα του Banksy, του καλλιτέχνη που έχει δημιουργήσει ορισμένα από τα πιο γνωστά γκράφιτι παγκοσμίως -πραγματικά έργα τέχνης- και καταφέρνει να συντηρεί με ένα ιδιαίτερα μυστηριώδη τρόπο το μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, έπαιξε πολύ χθες στο διαδίκτυο. Κάποιοι, δυστυχώς, «την πάτησαν» και το αναδημοσίευσαν. Θα μου πεις «γιατί δεν το διασταυρώνετε με ένα πιο έγκυρο site;» και θα σου πω «δίκιο έχεις».

«Υπεύθυνο» αυτή την φορά ήταν το National Report, ένα σάιτ παρωδία ενός ειδησεογραφικού που σε πρώτη όψη μοιάζει έγκυρο αλλά δεν... Σύμφωνα με την «είδηση», ο Banksy συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου την ώρα που ετοίμαζε ένα γκράφιτι, το οποίο είχε ως θέμα τον Fappy, το δελφίνι κατά του αυνανισμού. Άλλη μία διαδικτυακή φάρσα της οποίας υπεύθυνος ήταν ο Michael Moore.

Το «κακό» όμως έγινε… Επειδή κάποιος σκέφτηκε να κάνει μια φάρσα, πρέπει εμείς να τρέχουμε στα νοσοκομεία με ψηλή πίεση, πρέπει να ανοίγουμε το στόμα και να κατεβάζουμε οχετό από βρισιές σε όσους την πάτησαν; Γιατι τόσο κακό;

Εξάλλου, η ταυτότητα του Banksy πιθανότατα να έχει αποκαλυφθεί ήδη πριν από έξι χρόνια... Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ της Daily Mail το πραγματικό όνομα του είναι Robin Cunningham, ενώ το ρεπορτάζ εμπλουτιζόταν και με φωτογραφίες. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης κατάγεται από το Μπρίστολ...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ