«Hardware is the new Sexy»

Article featured image
Article featured image

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Cyta ένα άκρως ενδιαφέρον ταξίδι στο μέλλον, με θέμα «Cyprus Marketing Youth Society» από την  Cytamobile – Vodafone.

 

Ξεναγοί σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Nick Sohnemann, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Futurecandy και διευθυντής του Innolab στη Γερμανία, γκουρού στο χώρο των νέων τάσεων και της καινοτομίας και ο Γιώργος Ζερβίδης Marketing & Brand Strategist, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Cy.M.Y.S.

Ο Γιώργος Ζερβίδης τόνισε ότι το έργο των marketers είναι δύσκολο, καθώς με τα νέα μέσα και την παγκοσμιοποίηση οι νέοι τα έχουν δει σχεδόν όλα και είναι δύσκολο να τους εκπλήξεις. Tόνισε δε, ότι «το βασικότερο είναι να τους μάθουμε» και ότι «Οι νέοι απαξιώνουν το σύστημα και ίσως αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία για τα brands να σηκώσουν τη σημαία και να τους δώσουν λύσεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Sohnemann το hardware θα είναι ότι πιο σέξι στο μέλλον, παρουσιάζοντας φιλμάκια με τεχνολογίες που ήδη βρίσκονται υπό μελέτη και αφορούν από οθόνες αφής σε ολόκληρη την καθημερινότητά μας (από τον καθρέφτη του μπάνιου μέχρι τη στάση του λεωφορείου) μέχρι φακούς επαφής που θα μας ενημερώνουν για τον καιρό αν κοιτάξουμε στον ουρανό, για τις ελεύθερες θέσεις στο λεωφορείο που έρχεται, για συνταγές με τα υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο... αλλά και για τις θερμίδες τους...και πολλά άλλα!

Το μέλλον φυσικά βρίσκεται ήδη στο e-commerce, το οποίο όπως είπε θα εξελιχθεί, καθώς θα περνάμε έξω από καταστήματα και θα μας ενημερώνουν για προσφορές, τα πάντα θα είναι διαδραστικά πριν ακόμα μπούμε στο μαγαζί, ενώ το κάθε κατάστημα θα μας αναγνωρίζει, δίνοντάς μας εξατομικευμένες προσφορές.

Ο κ. Sohnemann ρώτησε, επίσης το κοινό, αν κάποιος έχει δοκιμάσει τα γυαλιά Oculus και Google glasses και, χωρίς καμία θετική απάντηση παρότρυνε να μείνουν όλοι και να τα δοκιμάσουν στο τέλος της εκδήλωσης. Πολλοί όχι μόνο είδαν την παρουσίαση για το μέλλον αλλά πήραν και μια μικρή γεύση από τον κόσμο που έρχεται!

Όπως ανέφερε, για να κερδίσει ένα brand το κοινό και ειδικότερα το νεανικό κοινό πρέπει να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες, να είναι δημιουργικό για να τους εκπλήξει και τέλος να είναι εκεί 24/7, δεν μπορεί να εμφανίζεται μια στο τόσο, πρέπει να υπάρχει συνέπεια και συνοχή. «Οι νέοι θέλουν ευελιξία, τα πάντα είναι αναλώσιμα, κάτι που είναι cool σήμερα αύριο δεν είναι. Γι' αυτό πρέπει να τους ακούμε πολύ προσεκτικά» τόνισε.

 

IT'S A BRAND NEW WORLD

Αυτό υπογράμμισε και ο κ. Ζερβίδης στην ομιλία του Youth: It's a brand new world. Όπως είπε, οι νέοι έχουν ανάγκη για ένα διάλογο ειλικρίνειας με το brand, θέλουν να εμπλακούν στην όλη διαδικασία. «Πρέπει να μάθουμε τους νέους για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βιωματικές εμπειρίες για αυτούς και να τους κάνουμε τους καλύτερους πρεσβευτές του brand μας», είπε, εξηγώντας ότι οι νέοι είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα brand.

Εξάλλου, με βάση τα αποτελέσματα της μεγάλης παγκύπριας έρευνας, που διεξήγαγε η IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Cy.M.Y.S, οι νέοι δεν κοιτάνε ούτε τιμή ούτε value for money όπως θα νόμιζαν πολλοί, οι νέοι κοιτούν πρώτιστα  την ποιότητα και την ειλικρίνεια ενός brand! Ο Γιώργος Ζερβίδης ανέφερε πως «Οι νέοι πρέπει να εμπλακούν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας του μάρκετινγκ καθώς οι ίδιοι ορίζουν τι τους αφορά και τι όχι, εμείς τους ακολουθούμε και τους δίνουμε αυτό που θέλουν» και προσθέτοντας τόνισε ότι βασιλιάς πλέον είναι το συναίσθημα και όχι το προϊόν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ